"HP a demarat aceasta investitie, care va crea peste.1.200 de locuri de munca pentru tinerii romani, pentru a contribui la dezvoltarea Romaniei, tinand cont ca exista foarte multi tineri talentati dornici de perfomanta, vorbitori de limbi straine si mai ales pentru ca exista un mediu de afaceri atractiv, cu taxe reduse", a declarat directorul general al HP Romania, Radu Enache, la inaugurarea noului centru.

Centrul HP din Bucuresti ofera sprijin proceselor de afaceri derulate de partenerii si clientii HP din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, acesta contribuind la imbunatatirea capacitatilor de distributie ale companiei in regiune si la pozitionarea strategica a HP in domeniul capacitatilor globale de distributie, transmite Rompres.

Prezent la inaugurarea noului centru HP, premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca este incantat de investitia realizata in Romania de HP intr-un domeniu unde valoarea adaugata este mare, Guvernul fiind interesat sa atraga astfel de investitii.

"Centrul HP creaza locuri de munca bine platite pentru tinerii romani, care nu vor mai fi nevoiti sa plece in alte tari pentru astfel de locuri pentru ca le vor gasi aici", a declarat Tariceanu. "Decizia HP de a face aceasta investitie in Romania", a continuat premierul, "a venit in timpul acestui mandat si s-a bazat pe capacitatea sistemului educational romanesc, dar si prin atractia economiei romanesti pentru investitorii straini". Acesta a precizat ca sistemul fiscal bazat pe cota unica va fi mentinut pe toata durata mandatului sau pentru stimularea investitiilor si a fortei de munca.

In prezent, Centrul HP dispune 325 de angajati, specialisti cu abilitati multi-lingve, care ofera servicii financiare si administrative superioare din punct de vedere calitativ si la preturi avantajoase, partenerilor si clientilor din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. HP isi propune ca pana la finele anului sa atinga circa 800 de angajati in acest centru, iar in 2007 pana la 1.200 de angajati.

Oferta de servicii HP a centrului include servicii de gestiune a comenzilor atat pentru vanzarile directe cat si pentru servicii indirecte, servicii de administrare si gestionare a contractelor partenerilor si clientilor, servicii de management al relatiei cu partenerii de logistica, servicii de intretinere a bazei de date, servicii de gestionare a proceselor financiare de creditare si servicii de urmarire a balantelor de plati precum si crearea de linii speciale de credit pentru proiecte mari si foarte mari.