Sun Microsystems va lansa in curand o noua versiune majora a specificatiei Java, Java 2 Enterprise Edition 5 (J2EE 5), cu noi functii pentru o dezvoltare usoara de aplicatii web.
De exemplu, J2EE 5 va permite adnotarea codului Enterprise Java Beans, ceea ce inseamna ca pot fi scrise instructiuni in engleza care sunt interpretate si executate de uneltele Java, a declarat Simon Ritter, manager pentru tehnologie Java in cadrul Sun.

De asemenea, va avea Javaserver Faces, o unealta care ajuta dezvoltatorii sa creeze mai repede aplicatii web, precum si alte unlte pentru simplificarea codarii.

Sun a lansat schita finala a J2EE 5 pe 22 februarie, iar noua specificatie va fi unul din subiectele majoare ale conferintei JavaOne, care se va desfasura intre 16 si 19 mai la San Francisco.

Pe masura ce Java se apropie de cel de al 11-lea an de existenta, devine tot mai popular in randul multor organizatii, precum banci, companii de telecomunicatii si producatori de telefoane mobile.
O conferinta Java desfasurata luna aceasta in Marea Britanie a atras 1.000 de dezvoltatori. Totusi, entuziasmul pentru tehnologie nu a impiedicat ca Sun sa fie criticata de utilizatori pentru ca nu depune suficient efort pentru a face platforma usor de folosit de catre dezvoltatorii non-tehnici si nu ajuta dezvoltatorii care incearca sa creeze aplicatii desktop cu un caracter Windows.

Dezvoltatorul Java si .net si directorul tehnic al Edge IPK, Dharmish Mistry, a spus ca Sun ar putea sa usureze utilizarea Java de catre utilizatorii non-tehnici si utilizatorii business.

Tocmai din aceasta cauza Microsoft a avut succes, cu unelte precum Infopath.


Java trebuie sa castige teren si in domeniul desktop, a spus Mistry. Acest lucru inseamna crearea unor bune aplicatii Java desktop.
Sun a confirmat ca lucreaza pentru a usura utilizarea Java. De exemplu, lucreaza la integrarea serviciilor Web, in special pentru a usura integrarea cu platformele Microsoft .net, IBM si BEA.

Sun a mai dezvoltat si suita de dezvoltare Java Studio Creator visual Java pentru crearea mai rapid si mai usor a aplicatiilor Java.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri