Intel Corporation, cel mai mare producator de cipuri din lume, este interesata de oportunitatile pietei romanesti de IT&C din Romania in special in sectorul de cercetare-dezvoltare, a anuntat, vineri, presedintele companiei, Craig Barrett, care s-a aflat pentru prima data intr-o vizita in Romania.

"Nu suntem interesati neaparat de efectuarea unor investitii in capacitati de productie in Romania sau in utilizarea unei fortei de munca ieftine ci mai ales pentru dezvoltarea sectorului de cercetare-dezvoltare in universitati", a spus Barrett.

Cred ca in Romania ar fi mai potrivita o investitie intr-un centru de cercetare-dezvoltare decat intr-un centru de productie deoarece consider ca este foarte greu de concurat cu tarile din Asia din punct de vedere al fortei de munca, a adaugat presedintele Intel. De asemenea, Intel Corporation intentioneaza sa se implice in dezvoltarea tehnologiei Wi-MAX in Romania.

Cei 600 de lideri din domeniul guvernamental si ai comunitatii de business care au asistat la prezentarea sustinuta de liderul Intel au fost incurajati sa se concentreze asupra tehnologiei informatiei si asupra educatiei, acestea fiind principalele mijloace prin care Romania poate participa la noua Europa marita si la economia globala. "Romania poate beneficia de pe urma economiei digitale, dezvoltandu-si oamenii, ideile si mediul, inclusiv politica guvernamentala si accesul la tehnologie," a precizat Craig Barrett. Acesta a subliniata ca numai concentrarea Romaniei asupra tehnologiei si educatiei, precum si dezvoltarea unei forte de munca bine pregatite poate determina progresul acestei tari. In cadrul primei sale vizite in Romania, presedintele Intel s-a intalnit cu oficiali romani pentru a discuta oportunitatile oferite de Romania in vederea construirii societatii informationale.

Craig Barrett este unul dintre sustinatorii importanti ai imbunatatirii sistemului educativ din Statele Unite dar si din restul lumii. Este autorul a peste 40 de lucrari stiintifice cu privire la influenta structurii microscopice asupra proprietatilor materialelor, precum si al unui manual de stiinte exacte - "Principiile Prelucrarii Materialelor." Craig Barrett s-a alaturat Intel Corporation in 1974 ca Technology Development Manager, devenind in luna mai 2005 presedinte in bordul Intel Corporation.

Craig Barrett face parte de curand din Comitetul Consilierilor Prezidentiali pe probleme de Comert din Statele Unite, si din Comunitatea Americana de Informare cu privire la Sanatate (AHIC).

Intel Corporation dezvolta de 37 de ani tehnologii care au permis revolutia in domeniul calculatoarelor si Internetului. Compania Intel a fost fondata in 1968 pentru a realiza semiconductoare de memorie. in 1971, Intel a introdus primul microprocesor din lume. in prezent, Intel furnizeaza industriilor de computing si telecomunicatii, cipuri, placi de baza si sisteme, "ingredientele de baza" ale calculatoarelor, serverelor si produselor de comunicare in retea. Aceste produse sunt utilizate de membri ai industriei de specialitate pentru a crea sisteme avansate de computing si telecomunicatii. Intel isi propune sa devina un furnizor de marca pentru economia mondiala bazata pe Internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri