Detronata in acest an de Hong Kong, Geneva va redeveni in anul 2009 gazda Salonului ITU Telecom World, cel mai mare salon international de telecomunicatii, au anuntat luni organizatorii acestui eveniment, Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (UIT)- agentia pentru telecomunicatii a Organizatiei Natiunilor Unite, transmite Rompres.
Geneva a avut de concurat cu orase precum Paris, Dubai si Birmingham, si potrivit UIT a oferit cele mai avantajoase conditii din punct de vedere economic.

"Concurenta a fost una feroce intre cele patru orase finaliste care au prezentat toate oferte foarte competitive", a anuntat UIT intr-un comunicat de presa. Parisul a candidat cu Parcul de expozitii Paris-Nord Villepinte, Dubaiul a propus Jebel Ali Exhibition City iar Birminghamul a candidat cu National Exhibition Centre.

ITU Telecom World este o manifestare trienala organizata de UIT, Geneva gazduind toate editiile ITU Telecom World de la debutul evenimentului in 1971. in acest an insa, ca urmare a introducerii sistemului depunerii de oferte, Hong Kong-ul a fost desemnat drept gazda a ITU Telecom World 2006.

Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor a dezvaluit recent ca preturile oferite de metropola chineza au fost mai mici cu 30 pana la 50 de procente comparativ cu cele oferite de Geneva, in orasul elvetian preturile unei camere de hotel crescand cu fiecare manifestare internationala gazduita de orasul lui Calvin. insa, pentru editia din 2009, Geneva a promis ca va introduce un mecanism de control al preturilor camerelor de hotel.

In 2003, ultima editie a ITU Telecom World gazduita de Geneva, evenimentul a strans peste 100.000 de vizitatori si aproximativ 900 de expozanti din peste 50 de tari, care au adus Genevei venituri de aproximativ 600 milioane franci elvetieni (390 milioane euro).Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Setari Cookie-uri