Symbol Technologies, Matsushita si alte companii din domeniu promit ca organizerele si laptopurile vor rezista la socuri, nu se vor mai strica de la umezeala si vor rezista mai bine la praf.
Desi au produse foarte scumpe, oficialii Symbol Technologies sunt foarte increzatori. Preturile organizerelor realizate de ei incep de la aproape 1.000 de euro si merg pana spre 3.000, chiar daca pe piata se gasesc si produse de la 300 de euro. Lucrurile se schimba repede in toate tarile est-europene.

Intr-adevar, unele produse vor fi prea scumpe, cu prea multe functii, deci nu vor avea succes. Cu toate acestea, pentru toate pietele noi avem politica de a aduce si produse entry-level, si de nivel mediu, iar acestea se vor vinde si in Romania, a declarat, pentru SFin, Alexander Price, director de dezvoltare al companiei americane pe piata europeana (EMEA). El a apreciat ca, la prima vedere, un astfel de produs pare foarte scump, dar trebuie luate in considerare costurile totale de administrare pentru a vedea beneficiile unui astfel de echipament.

Symbol a intrat pe piata locala cu echipamentele pentru scanare si cele din retail (POS - point of sale). Acum vine cu solutiile mobile, iar principalii sai clienti sunt companiile mari, Carrefour, Metro si alti retaileri, precum si companii precum Petrom, Rompetrol, BCR, Posta Romana. Vedem cum se transforma Romania, apar mereu magazine noi si intra pe piata firme multinationale. Daca firmele romanesti nu incep sa implementeze solutii de automatizare a afacerilor, nu vor putea face fata concurentei, a explicat Price.

Avantaj competitiv

Concurenta tot mai mare face ca firmele care doresc sa ramana competitive sa aprecieze orice avantaj strategic care le-ar putea mentine in frunte. Pentru ca produsele Symbol asigura cresterea productivitatii, scade numarul de probleme si erori intalnite in procesele de afaceri. Symbol Technologies promoveaza pe piata locala produsul MC1000. Realizat pe platforma Windows CE, organizerul are procesor Intel, ecran monocrom si tastatura cu butoane de mari dimensiuni, rezista la caderi sau alte socuri, la ploaie, praf si alti factori de risc.

Ganditi-va la un angajat care are un PDA ieftin, din cele produse pentru consumatori, si il uita vara in masina, unde bate soarele. Nu numai ca va pierde datele, dar va avea nevoie si de un PDA nou pentru a putea lucra a doua zi, a precizat reprezentantul Symbol. Acest produs nu include insa telefon mobil si nici nu se conecteaza la retelele wireless pentru transmisia de date. Echipamentele Symbol pot fi utilizate si cu alte platforme software la cererea clientului si se pot adapta orice aplicatii de business folosite de client. MC1000 are un pret de circa 700 de dolari.

Matsushita adopta stilul business

Proprietarul brandului Panasonic, Matsushita, a prezentat conceptul Toughbook, care imbina performanta IT cu rezistenta la socuri si intemperii. Modelul business de la Panasonic l reprezinta CF-73, dotat cu un procesor Intel Pentium M la 1,73 GHz si memorie RAM de 512 MB expandabila pna la 1.536 MB. Are o carcasa dura din aliaj de magneziu si beneficiaza de un hard-disk de 60 GB, rezistent la caderi repetate. Tastatura si touchpad-ul de control sunt rezistente la umezeala si, mpreuna cu etansarile din cauciuc, mpiedica apa sau alte lichide sa patrunda n interiorul aparatului. Tehnologia wireless integrata permite conectarea fara fir la retea pe standardul IEEE 802.11a+b+g (54 Mbps), iar acumulatorul Li-Ion asigura o functionare de pna la 5 ore.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si