Microsoft a extins suportul pentru o unealta populara care permite utilizatorilor sa scaneze computerele pentru descoperirea programelor neactualizate si a scaparilor de securitate

Initial compania a planificat pentru vinerea trecuta incetarea suportului pentru versiunea 1.2 a Microsoft Baseline Security Analyzer. Insa, dupa feedback-ul primit de la utilizatori, compania a extins acum suportul pe o perioada nedeterminata, potrivit lui Doug Neal, program manager al Microsoft.

"Decizia se bazeaza pe feedback-ul primit de la o multime de utilizatori care sustin ca incetarea suportului in acest moment ar crea un decalaj in detectarea update-urilor de securitate pentru produsele Microsoft", a declarat Neal.

Unealta MBSA este utilizata de organizatii pentru a determina care patch-uri de securitate Microsoft trebuie sa fie instalate pe sistemele lor. Microsoft a lansat versiunea MBSA 2.0 in iulie, anul trecut. Insa, acea versiune nu poate detecta necesitatea instalarii de patch-uri pentru unele produse Microsoft, precum Office 2000, MSN Messenger si Microsoft Works Suite.

Microsoft a impins totusi clientii sa upgradeze la versiunea 2.0, generand un oarecare protest in randul acestora. In plus, unii utilizatori s-au pans de faptul ca MBSA duce lipsa de unele functii, precum suport pentru rezultatele scripting.

Microsoft a lansta unealta MBSA in urma cu patru ani, ca parte a efortului sau de a recastiga increderea publicului in securitatea produselor sale. Software-ul a castigat o baza de clienti loiali; in fiecare saptamana sunt efectuate mai mult de 3 milioane de scanari, fapt ce demonstreaza popularitatea uneletei.

Principala diferenta intre MBSA 1.2 si versiunea 2.0 a produsului este tehnologia de scanare. Versiunea mai veche se bazeaza pe un motor de scanare licentiat de Microsoft de la Shavlik Technologies. Versiunea mai noua utilizeaza agentul Windows Update pe computerele Windows. Microsoft a facut aceasta schimbare pentru a unifica tehnologiile sale de detectare a patch-urilor.

Compania nu a stabilit un termen pentru incetarea suportului pentru versiunea mai veche a MBSA. In schimb, solicita mai mult feed-back de la utilizatori. MBSA este gratuita si verifica patch-urile lipsa. Scannere alternative din partea altor producatori sunt vandute de companii precum McAfee, Qualys, Internet Security Systems si Shavlik.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.