Spice, asociatia studentilor si profesionistilor din IT&C, lanseaza primul program national de stagii care reuneste cele mai importante companii de profil din Romania precum si studentii facultatilor din Bucuresti si Timisoara
In perioada 1 iulie ľ 1 octombrie 2006, peste o suta de studenti vor avea ocazia sa efectueze stagii de practica in cadrul unor companii renumite din industria IT&C.

Programul ôStagii pe Buneö propune studentilor stagii pe durata verii in companii importante din domeniul IT&C, si sansa de a invata meserie de la profesionisti fara a renunta la facultate. ôDe foarte multe ori, din dorinta de a-si folosi cunostintele teoretice in practica, studentii se angajeaza chiar din primii ani ai facultatii si isi neglijeaza studiile. Dorim sa le oferim posibilitatea de a cunoaste mediul in care vor lucra si isi vor construi o cariera, dar printr-un mecanism normal, ce nu ii impiedica sa isi continue studiileö, spune Bogdan Iordache, Presedintele Asociatiei Studentilor si Profesionistilor IT&C.

In acelasi timp, companiile care propun studentiilor stagii in cadrul programului au posibilitatea de a-i cunoaste pe viitorii specialisti din domeniul IT&C pe care ii pot angaja ulterior, la terminarea facultatii.

Programul se adreseaza atat studentilor facultatilor de profil cat si celor care doresc sa lucreze in industria IT&C, indiferent de facultatea pe care o urmeaza, mai putin celor din primul an de facultate. in perioada 22 mai ľ 12 iunie 2006, studentii se pot inscrie la oricare din stagiile publicate de companiile participante in cadrul programulul pe site-ul www.stagiipebune.ro.

Fiecare companie va analiza aplicatiile pe care le primeste urmare a stagiilor oferite in cadrul programului. Rezultatele procesului de selectie vor fi anuntate in data de 26 iunie pe www.stagiipebune.ro.

ôStagii pe Buneö a fost demarat in anul 2005 si s-a adresat studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti. Peste 500 de studenti s-au inscris in program, incantati de oportunitatea oferita. äInteresul extraordinar al studentilor fata de sistemul de stagii propus a facut din acesta o reusita. Ca urmare, am decis sa extindem programul si la nivelul altor facultati atat din Bucuresti cat si din tara. Anul acesta, pe langa studentii din Bucuresti, si cei din vestul tarii pot urma stagii de practica in cadrul unor companii din industria IT&C din Timisoaraö arata Bogdan Iordache.

In anii urmatori, programul va continua sa se extinda si in alte orase din tara. ôEste important sa stabilim o modalitate de comunicare benefica intre studenti si companiile din industria IT&C. Vrem sa oferim sanse cat mai multor studenti sa puna in aplicare cunostintele teoretice, sa dobandeasca experienta practica si sa lucreze cu profesionistii din domeniu. Ne bucuram ca din ce in ce mai multe companii au realizat beneficiile unei astfel de politici de atragere a tinerelor talente si ne sustin in demersul nostruö spune presedintele asociatiei. in acest an, printre companiile partenere care ofera stagii studentilor sunt: BitDefender, Freescale Romania, Orange Romania, S&T Romania, NoBug Consulting, Alvarion.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri