Microsoft va sporta clientii care aleg sa ruleze Linux cu Microsoft Virtual Server 2005 R2, software-ul pentru rularea mai multor sisteme de operare pe acelasi computer
In plus, compania a anuntat ca Virtual Server 2005 R2 - pentru care compania percepea o taxa de 99$ pentru fiecare procesor sau 199$ pentru un numar nelimitat de procesoare - poate fi descarcat gratuit. Anunturile au fost facute cu ocazia conferintei LinuxWorld din Boston de saptamana trecuta.

Virtualizarea, o noua tehnologie care atrage un interes tot mai mare din partea clientilor corporati, permite unui server sa ruleze multiple sisteme de operare. Acest lucru usureaza consolidarea mai multor aplicatii pe un singur hardware.

Microsoft a anuntat ca a dezvoltat software pentru a simplifica instalarea versiunilor Linux de la Red Hat si SuSe pentru a rula pe Virtual Server 2005 R2 pe Windows. In plus, Microsoft va furniza suport tehnic clientilor care ruleaza simultan Windows si Linux.

De asemenea, Microsoft a mai mentionat ca Windows Vista va avea incoporata tehnologia de virtualizare. Compania lucreaza la un asa numit hypervisor software, cu numele de cod Viridian, pentru a gazdui multiple sisteme de operare pe aceasi masina.

Microsoft trebuie sa faca fata concurentei din partea subsidiarei VMware a EMC si a proiectului Xen care va fi inclus in versiunile viitoare ele SuSE Linux Enterprise Server si Red Hat Enterprise Linux.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri