Microsoft 'gazduieste' Linux

Microsoft va sporta clientii care aleg sa ruleze Linux cu Microsoft Virtual Server 2005 R2, software-ul pentru rularea mai multor sisteme de operare pe acelasi computer

In plus, compania a anuntat ca Virtual Server 2005 R2 - pentru care compania percepea o taxa de 99$ pentru fiecare procesor sau 199$ pentru un numar nelimitat de procesoare - poate fi descarcat gratuit. Anunturile au fost facute cu ocazia conferintei LinuxWorld din Boston de saptamana trecuta.

Virtualizarea, o noua tehnologie care atrage un interes tot mai mare din partea clientilor corporati, permite unui server sa ruleze multiple sisteme de operare. Acest lucru usureaza consolidarea mai multor aplicatii pe un singur hardware.

Microsoft a anuntat ca a dezvoltat software pentru a simplifica instalarea versiunilor Linux de la Red Hat si SuSe pentru a rula pe Virtual Server 2005 R2 pe Windows. In plus, Microsoft va furniza suport tehnic clientilor care ruleaza simultan Windows si Linux.

De asemenea, Microsoft a mai mentionat ca Windows Vista va avea incoporata tehnologia de virtualizare. Compania lucreaza la un asa numit hypervisor software, cu numele de cod Viridian, pentru a gazdui multiple sisteme de operare pe aceasi masina.

Microsoft trebuie sa faca fata concurentei din partea subsidiarei VMware a EMC si a proiectului Xen care va fi inclus in versiunile viitoare ele SuSE Linux Enterprise Server si Red Hat Enterprise Linux.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri