UPC Romania va propune abonatilor Astral Telecom propriul contract de furnizare a serviciilor CATV, operatiunea urmind sa aiba loc dupa fuziunea celor doua companii, estimata sa se incheie la finele lunii octombrie, a declarat ieri directorul juridic al UPC Romania, Florina Tanase, citata de MEDIAFAX. “In urma discutiei cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), UPC a fost de acord sa aduca imbunatatiri contractului incheiat intre abonati si Astral Telecom. Intentia este ca, in cadrul procesului de integrare a celor doua companii, sa se introduca contractul UPC si pentru clientii Astral Telecom. Implementarea noului contract necesita insa modernizarea sistemelor IT si de facturare”, a adaugat Tanase.

Amendamente noi

Florina Tanase a afirmat ca, pentru rezolvarea punctuala a aspectelor semnalate de ANPC, UPC Romania a inaintat institutiei, in luna martie, o serie de amendamente pentru a fi implementate pentru contractele deja existente ale Astral Telecom prin afisare in centrele de relatii cu clientii si prin intermediul canalului propriu de informare, Info-Channel.

Autoritatea a somat, recent, compania Astral Telecom sa modifice acele clauze din contractele cu beneficiarii pe care instanta, printr-o hotarire a Judecatoriei Bistrita-Nasaud, le-a considerat abuzive. Sentinta a fost emisa in urma unui proces intentat de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Bistrita-Nasaud ca urmare a reclamatiilor venite de la consumatori cu privire la serviciile furnizorului de televiziune prin cablu. Clauzele care trebuie modificate se refera la obligatia consumatorilor de a plati taxa lunara in avans pentru o luna, introducerea penalitatii de 1% pe zi, precum si la exonerarea de raspundere a furnizorului pentru variatiile mai mari de 10% ale tensiunii in retea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
7card, cifra de afaceri de 7 MIL. euro in 7 ani. Ce urmeaza?