Stefan Cristian Filip si Raul Andrisan sunt doi tineri care pana in 2010 lucrau de mai bine de trei ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii pentru platforma Microsoft.
Insa in toamna 2010 s-au hotarat sa isi infiinteze propria companie, NextRoot, iar in mai anul trecut au lansat Instamap, o aplicatie care le permite utilizatorilor de iPad si iPhone sa vada in timp real fotografiile postate pe API Instagram, serviciu de partajare de imagini pe care Facebook il va cumpara un un miliard de dolari, cea mai mare achizitie efectuata vreodata de compania fondata de Mark Zuckerberg.

Instagram este un serviciu pentru smartphone-uri si tablete, care are functii de editare de fotografii si publicare pe retele de socializare.

„Eram atrasi de universul Apple si am invatat in timpul liber cum se pot dezvolta aplicatii pe platforma iOS (n.red. sistemul de operare utilizat de Apple)”, afirma Raul Andrisan.

Aplicatia lansata initial pentru iPad a fost descarcata de la finalul lui mai si pana la sfarsitul lui octombrie anul trecut de aproape 5.000 de ori. Aceasta se vinde cu 1,99 dolari, din care comisionul Apple este de 30% (un procent practicat de majoritatea companiilor care isi pun la dispozitie sistemul de operare pentru dezvoltarea de aplicatii). Practic, cei doi antreprenori incaseaza in jur de 1,4 dolari pentru fiecare aplicatie vanduta.

„Asta inseamna in cinci luni 6.720 de dolari”, afirma Filip. El spera ca pana la jumatatea acestui an compania va obtine venituri de 25.000 de euro din acest domeniu mai ales ca de curand cei doi tineri au lansat o noua aplicatie.

Citeste intreaga lor poveste in textul:
Cum vor doi tineri sa castige zeci de mii de euro din aplicatii pentru iPhone si iPad

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri