Producatorul japonez de aparatura electronica Sony anticipeaza pentru anul fiscal incheiat in martie o pierdere record in istoria companiei, de 6,4 miliarde de dolari, care este dubla fata de estimarile din februarie si marcheaza al patrulea an de rezultate negative, relateaza Reuters, citat de Mediafax.
Sony este afectata de cererea redusa pentru televizoarele companiei si depasita de produsele inovatoare ale unor concurenti precum Apple si Samsung Electronics.

Potrivit unor informatii din presa, Sony intentioneaza sa desfiinteze 10.000 de locuri de munca, respectiv 6% din totalul angajatilor.

Intr-o incercare de a tempera temerile investitorilor legate de deteriorarea situatiei financiare, Sony anticipeaza ca in actualul an fiscal, care se va incheia in martie 2013, va reveni la un profit operational de 180 miliarde de yeni (2,2 miliarde dolari).

Producatorul de televizoare LCD Sharp a majorat la randul sau estimarile privind pierderile anuale, de la 290 miliarde de yeni la 380 de miliarde de yeni (4,67 miliarde dolari), ceea ce arata ca problemele cu care se confrunta Sony exista la nivelul tuturor fabricantilor japonezi de aparatura electronica.

Sony va prezenta rezultatele financiare aferente anului trecut in a doua jumatate a lunii mai.

Actiunile Sony au scazut la jumatate in mai putin de un an, iar in ultimele 10 sedinte de tranzactionare au coborat cu 11%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri