Grupurile japoneze Matsushita si NEC discuta cu concernul american Texas Instruments Inc. o posibila colaborare pentru productia de telefoane mobile din generatia a treia (3G), potrivit unui articol publicat vineri de cotidianul japonez Nihon Keizai Shimbun.
Potrivit publicatiei citate, cele trei companii intentioneaza ca in vara acestui an sa infiinteze o firma mixta cu sediul in Japonia, firma care se va ocupa de dezvoltarea de chipuri si programe software pentru telefoanele mobile 3G de tip W-CDMA. Nihon Keizai Shimbun precizeaza ca noua firma mixta va avea o capitalizare de aproximativ 10 miliarde yeni (8,25 milioane dolari), NEC si Panasonic Mobile Communications Co urmand sa controleze 30 la suta din actiunile noii entitati, urmand ca restul actiunilor sa fie impartite in mod egal de Texas Instruments si NEC Electronics, mai scrie Rompres.

Atat purtatorul de cuvant al Matsushita Electric Industrial Co., Akira Kadota, cat si purtatoarea de cuvant de la NEC Corp., Akiko Shikimori, au confirmat ca discutiile in acest sens au demarat, insa au refuzat sa ofere orice detalii in legatura cu noua firma mixta.

Telefoanele mobile 3G ofera o viteza de transmisie a datelor de aproximativ 40 de ori mai mare decat actualele telefoane mobile GSM. NEC si Matsushita, proprietarul marcii Panasonic, au deja un parteneriat pentru dezvoltarea de programe software pentru telefoanele 3G. De asemenea, Texas Instruments aprovizioneaza Matsushita si NEC cu chipuri pentru telefoanele mobile 3G.

Potrivit firmei de consultanta IDC, anul trecut pe piata japoneza au fost livrate 44 milioane chipuri pentru telefoane mobile, pe pozitia de lider situandu-se Matsushita cu 17 procente, urmata de NEC cu 16,5 procente, Sharp cu 16 procente si Toshiba cu 12,5 procente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri