George Lemnaru, cofondatorul jocului international de strategie politica, economica si militara eRepublik, vrea sa lanseze o noua companie in domeniu, dupa ce in urma cu doua saptamani s-a retras din functia de director operational al eRepublik Labs Limited, dezvoltatorul jocului.
El este in continuare actionar minoritar si va ramane consultant inca un an si jumatate. Astfel, compania va fi condusa de Alexis Bonte (cofondator, actionar si director executiv) si Mihai Adamut (cel care in ultimul an a fost director de dezvoltare a produsului).

“Cred ca am creat un ecosistem care poate functiona de la sine”, spune Lemnaru.

El adauga ca de cand a renuntat la functia de la eRepublik a inceput sa se intalneasca cu oameni care ar putea sa ii fie parteneri, atat in postura de angajati cat si in cea de potentiali investitori in noua companie.

“Deocamdata, ma relaxez dupa noua ani de antreprenoriat”, afirma cofondatorul eRepublik.

Noua platforma de joc va fi una care se va adresa barbatilor de peste 20 de ani si va targeta piata internationala.

„Vom testa foarte multe concepte, dar sper ca pana la finalul anului sa lansam un prototip prin care sa ne dam seama daca acel concept merge. Insa nu ne vom baza pe un singur concept. Am niste idei pentru aceasta platforma, dar nu le-am pus pe hartie”, explica George Lemnaru (30 de ani).

eRepublik este un joc fondat cu aproximativ 200.000 de euro in 2007 de catre George Lemnaru si Alexis Bonte si care a ajuns la circa 3 milioane de utilizatori. Dintre acestia in jur de 200.000 folosesc in fiecare luna acest joc.

Jocul este dezvoltat de catre compania ERPK Labs care este detinuta de compania Erepublik Labs, inregistrata in Irlanda. ERPK Labs a avut o cifra de afaceri de circa 0,9 milioane de euro si un profit in jurul a 32.000 de euro in urma cu doi ani, conform Ministerului de Finante.

Pentru eRepublik lucreaza aproximativ 40 de oameni in Romania si opt in Spania.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri