Permitand computerelor Mac sa ruleze sistemul de operare Windows, instalat pe mai mult de 90% din compterele personale din lume, Apple ar putea atrage persoanele care doresc Mac-uri, considerate de multi mai usor de utilizat si mai elegante, dar care prefera sistemul de operare Windows.

In iunie 2005 Apple a anuntat ca va trece la cipurile Intel de la cipurile create de IBM, citand avantajele de performanta oferite de cipurile Intel.
"De cand am lansat Mac-uri ce utilizeaza cipuri Intel, unii clienti au intrebat cand va putea fi rulat sistemul de operare Windows si pe aceste Mac-uri?", a spus Phil Schiller, director de marketing al Apple.

Apple, care si-a sarbatorit a 30-a aniversare pe 1 aprilie, isi va transfera intreaga linie de Mac-uri pe cipuri Intel pana la sfarsitul anului 2007.

Shiller a mentionat ca un studiu realizat de companie arata doua grupuri potentiale de clienti Mac, numiti "switchers".

Primul grup ii include pe cei care doresc sa utilizeaza un Mac dar doresc sa ruleze programe care functioneaza doar pe Windows, precum programul Microsoft Outlook calendar, care nu este suportat de Mac OS X, sau jocuri video populare.

Al doilea grup include utilizatorii care doresc sa utilizeze PC-ul Mac OS X, dar doresc un "net sigur" daca aleg sa ruleze Windows.
Software-ul "Boot Camp", disponibil pentru descarcare, permite Mac-urilor sa ruleze atat Windows XP cat si Mac OS X.

Citeste si:

Rivalii Apple, Dell si Hewlett-Packard si alti producatori de PC-uri utilizeaza Windows ca sistem de operare pentru PC-urile lor desktop si notebook.

Multumita patch-ului, utilizatorii Macintosh vor putea sa ruleze si jocuri si alte programe pe Mac-urile lor, fara a fi nevoie sa achizitioneze un computer separat Windows.

Apple intentioneaza sa prezinte in august viitoarea versiune majora a sistemului sau de operare Mac OS X, care va include si o optiune Windows.

Versiunea finala a Boot Camp va fi disponibila ca si functie in versiunea 10.5 a MAc OS X, cu numele de cod Leopard.