Producatorul de telefoane mobile Nokia a raportat joi pierderi masive in primul trimestru al anului, compania subliniind ca a avut de facut fata unei concurente mai mari decat se asteptau, scrie Wall Street Journal.
Compania finlandeza a raportat pierderi operationale de 1,34 mld. euro, de la un profit operational de 439 mil. euro cu un an in urma.

Pierderile nete s-au marit la 929 mil. euro, de la 344 mil. euro profit net in aceeasi perioada a anului 2011. Veniturile companiei s-au redus de asemenea cu 29%, la 7,35 mld. euro.

“Trecem printr-o tranzitie importanta intr-o industrie care continua sa evolueze foarte rapid”, a declarat Stephen Elop, CEO Nokia. “In ultimul an am facut progrese considerabile in noua noastra strategie, dar ne-am lovit de o concurenta mai acerba decat ne asteptam”.

Nokia a avertizat anul trecut ca intensa competitie de pe pietele in curs de dezvoltare vor afecta negativ rezultatele companiei in prima jumatate a anului curent. Nokia abandoneaza sistemul de operare Symbian in urma unui parteneriat cu Microsoft.

In tarile emergente, consumatorii renunta la a achizitiona telefoane Nokia traditionale in favoarea smartphone-urilor din ce in ce mai ieftine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri