Profitul inregistrat de Microsoft, una din cele mai mari companii specializate in software IT, a scazut in primele trei luni ale acestui an, dar rezultatele au depasit asteptarile analistilor, dupa o crestere “surpriza” a vanzarilor sistemului de operare Windows.
Gigantul american a inregistrat un profit net de 5,11 miliarde dolari, in scadere cu circa 2% fata de aceeasi perioada din 2011, cand Microsoft a raportat un profit net de 5,23 miliarde de dolari, informeaza BBC.

Totodata, vanzarile totale inregistrate de Microsoft au crescut cu 6% in T1 la 17,41 miliarde dolari.

In ceea ce priveste sistemele de operare Windows, Microsoft a raportat o crestere de 4% a vanzarilor, rezultat pozitiv in comparatie cu previziunile analistilor care vedeau o scadere de 4% a acestora.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre vanzarile diviziei de divertisment, unde vanzarile consolelor Xbox au inregistrat o scadere de 16%.

Divizia de business a companiei americane a raportat venituri in crestere cu 9%, “reflectand in continuare succesul inregistrat de suita Office 2010”, potrivit declaratiilor Microsoft.

Rezultatele arata bine

Rezultatele inregistrate de Microsoft arata bine, potrivit analistului Brendan Banicle, de la Pacific Cresc Securities.

“Deosebit de bine a mers divizia sistemului de operare Windows, care a crescut cu aproximativ 4%, peste rata de crestere a industriei de PC-uri. In ultimele trimestre Microsoft a raportat un nivel de crestere scazut in raport cu vanzarile de PC-uri la nivel mondial”, sustine Banicle.

Actiunile Microsoft au crescut cu 3% in prima ora de tranzactionare pe Bursa de la New York.

Foto: microsoft.wikia.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri