Grupul spaniol Telefonica SA a anuntat vineri seara ca va plati 370 milioane dolari si va prelua datorii de 3,37 miliarde dolari in schimbul pachetului majoritar de actiuni la Colombia Telecomunicaciones, cea mai mare companie de telecomunicatii din aceasta tara sud-americana, informeaza Rompres.
In cadrul licitatiei organizata vineri la Bogota, Telefonica a oferit un pret superior celui oferit de compania CANTV din Venezuela pentru controlul a 50 la suta plus unu din actiunile Colombia Telecomunicaciones, sau Telecom.

Presedintele Columbiei, Alvaro Uribe, a salutat aceasta tranzactie care in opinia sa demonstreaza increderea investitorilor straini in economia Columbiei, in urma scaderii numarului de asasinate si rapiri in ultimii ani.
       
Colombia Telecomunicaciones are 2,62 milioane linii telefonice fixe fiind cel mai mare operator de telefonie fixa din Columbia. in schimb o subsidiara a companiei spaniole Telefonica detine Movistar, al doilea operator de telefonie mobila din Columbia.
       
Anul trecut, Telefonica a castigat licitatia de preluare a pachetului majoritar de actiuni in cadrul Cesky Telecom, operatorul national de telecomunicatii din Cehia, pentru suma de 82,6 miliarde coroane cehe (2,76 miliarde euro) si a lansat o oferta de 31,6 miliarde dolari pentru preluarea operatorului britanic de telefonie mobila O2 Plc.
       
Telefonica Moviles este principalul operator de telefonie mobila din America Latina, regiune unde concureaza cu grupul mexican America Movil. in 2004, Telefonica Moviles a preluat activitatile din America Latina ale grupului american BellSouth intr-o tranzactie de 4,7 miliarde euro. La sfarsitul anului trecut, Telefonica Moviles avea 94 milioane clienti la nivel mondial, dintre care 20 milioane clienti in Spania si 71 de milioane in America Latina.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »