Ungaria ar putea introduce o noua taxa pe traficul de internet si pe convorbirile telefonice, iar masura s-ar adauga unei taxe pe tranzactiile financiare luata, de asemenea, in calcul pentru aducerea deficitului bugetar sub nivelul de 3% acceptat in UE, potrivit presei locale, citata de Portfolio.
Surse din Ministerul Economiei au declarat portalului origo.hu ca guvernul ar putea aproba pe 25 aprilie Programul de Convergenta, care urmeaza sa fie trimis UE si in care ar putea fi inclusa si noua taxa pe internet si telefonie, scrie Mediafax.

Ministerul a prezentat aceste planuri unei delegatii a Comisiei Europene aflata la inceputul saptamanii la Budapesta.

Oficialii europeni au cerut calcule detaliate care sa sustina estimarile privind noile venituri, iar Ministerul Economiei lucreaza in prezent la aceaste date, noteaza origo.hu. Compozitia Programului de Convergenta depinde insa in foarte mare masura de discutiile premierului ungar, Viktor Orban, cu presedintele CE, José Manuel Barroso la inceputul saptamanii urmatoare.

Noua taxa pe sectorul telecomunicatiilor ar functiona ca o taxa pe tranzactii, adica ar fi inclusa in facturile emise de furnizorul de servicii, iar consumatorul ar suporta costul. Sursele nu au oferit informatii despre nivelul taxei si daca aceasta va fi platita in functie de traficul de date sau de timp (pe minut).

Budapesta trebuie sa prezinte CE un plan credibil de acoperire a unor "gauri" din finantele publice, estimate de executivul comunitar la 150 de miliarde de forinti (505 milioane euro) in acest an si 400 de miliarde de forinti (1,3 miliarde de euro) anul urmator.

Taxa pe tranzactiile financiare ar trebui sa genereze, de anul urmator, incasari estimate la 50-100 miliarde de forinti (167-335 milioane euro).

Prin aceasta masura, guvernul isi va tine promisiunea de a cobori la jumatate taxa de criza impusa bancilor (la 90 de miliarde de forinti anual de la 180 miliarde de forinti), fara a reduce insa povara asupra sectorului bancar.

Ungaria a impus, in contextul crizei economice, taxe speciale in mai multe sectoare ale economiei, precum bancar, telecom sau retail.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri