Microsoft investeste 605 milioane de dolari pentru a sprijini business-ul de e-book-uri al Barnes & Noble, unul dintre principalii concurenti ai Amazon Kindle, in incercarea companiei de software de a se implica intr-o industrie in care nu a reusit sa se impuna, scrie WSJ.com.

Deal-ul catapulteaza Microsoft intr-o batalie cu mize mari in care sunt implicate companii gigant precum Amazon, Apple si Google. Totodata, investita Microsoft ofera Barnes & Noble o gura de aer proaspat pentru a investi in businessul cartilor digitale. Ca parte a investitiei, Microsoft a cumparat 17,6% din actiunile diviziei de e-book-uri a Barnes & Noble.

Actiunile Barnes & Noble, companie care trebuie sa acopere pierderile rezultate din scaderea vanzarilor de carti traditionale, au crescut in valoare cu 52%, pana la maximul de 20,57$/actiune, dupa investitia Microsoft.

Legatura cu Barnes & Noble ofera Microsoft premisele strategice necesare pentru a incerca sa atraga mai multe venituri in afara suitei Office si a sistemului de operare Windows.

Tu cum citesti cartile? Preferi e-reader-ul sau cartea traditionala? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Sursa foto: Wired.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi