Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a inceput turneul de prezentare pentru oferta publica initiala a Facebook, printr-o intalnire cu bancherii de pe Wall Street, la care a participat purtand hanoracul deja consacrat, jeansi si adidasi, informeaza Mediafax.
Facebook vrea sa atraga de la investitori circa 10,6 miliarde de dolari prin oferta publica initiala, iar intreaga companie ar fi evaluata la pana la 96 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Zuckerberg, 27 de ani, controleaza Facebook prin mai multe acorduri cu alti actionari, chiar daca nu detine pachetul majoritar de actiuni.

Seful Facebook a fost insotit de directorul financiar, David Ebersman, imbracat in costum si cu cravata, dar si de directorul operational, Sheryl Sandberg, purtand o rochie neagra si pantofi cu toc.

Sute de investitori au luat cu asalt Sheraton Hotel din Manhattan, formand o coada la intrare, supravegheati de politie si organizatori, un contrast puternic fata de prezentarile unor oferte publice obisnuite. Evenimentul, organizat in sala de bal a hotelului, a fost planificat pentru 400 de persoane.

Participantilor le-au fost cerute mai multe acte de identificare si au fost verificati pe o lista de nume. Trecatorii curiosi au pus intrebari legate de eveniment jurnalistilor prezenti in fata hotelului si investitorilor ce asteptau la intrare sosirea directorilor Facebook.

Unul dintre investitori a afirmat in gluma ca intalnirea ar fi trebuit sa se desfasoare la Madison Square Garden, o arena multifunctionala din New York, folosita pentru concerte, dar si ca teren propriu de echipa de baschet Knicks.

"Nu am mai vazut niciodata asa ceva", a spus un alt investitor prezent la eveniment.

Analistii au afirmat ca amploarea evenimentului organizat luni in SUA semnaleaza un interes foarte ridicat pentru una dintre cele mai importante listari in sectorul IT in ultimii ani.

Reteaua de socializare Facebook infiintata de Zuckerberg in urma cu opt ani, in prezent cea mai mare din lume, a indicat un interval de pret pentru listare de 28-35 dolari pe actiune, evaluand compania la 77-96 miliarde de dolari.

Dimensiunea ofertei publice reflecta asteptarile optimiste privind dezvoltarea si capacitatea de generare de venituri. Multi investitori considera ca Facebook va creste intervalul de pret pe parcursul turneului de prezentare. Seria prezentarilor, inceputa luni la New York, va continua cu reuniuni cu investitori in mari orase precum Chicago, Boston si San Francisco in urmatoarele doua saptamani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri