Retailerul electroIT Flanco estimeaza o valoare a pietei de jocuri video, inclusiv console, de peste 20 de milioane de euro in 2012, software-ul urmand sa acopere circa 13-14 mil. euro si restul reprezentand vanzari de console si accesorii. Estimarile retailerului sunt in linie cu cele ale distribuitorului Best Distribution care estima ca piata de jocuri video, fara console, ar putea chiar sa scada putin anul acesta, fata de nivelul de 14,4 mil. euro de anul trecut.
Flanco a anuntat, alaturi de mai multi retaileri din piata printre care eMag, Domo sau PCGarage, disponibilitatea jocului Diablo 3 incepand cu data de 15 mai 2012, ora 00:00, la pretul de 229 lei. „Fanii seriei sunt asteptati in aceasta noapte in incinta magazinului Flanco din Afi Cotroceni, deschis pana la ora 2:00 a.m., pentru a lua parte la bucuria de a experimenta cel mai tare titlu al anului, participand la tombola cu premii Diablo 3 si testand jocul preferat”.

“Cu siguranta, Diablo 3 reprezinta cel mai asteptat joc disponibil in reteaua Flanco, in 2012. Titlul lansat de Blizzard in aceasta noapte este catalizator pentru piata jocurilor de PC, in scadere accentuata in ultimii ani. Ne asteptam ca Diablo 3 sa fie un succes, iar segmentul de jocuri pentru PC sa atinga o cota de piata de 40% anul acesta din vanzarile totale de jocuri, in magazinele Flanco”, a declarat Gabriel Peres, sales director Flanco.

Flanco incearca astfel sa atraga cat mai multi jucatori la lansare, intrand astfel in competitie cu firma-sora eMag, care organizeaza un eveniment similar in Crangasi. mizeaza pe faptul ca jucatorii vor veni “mascati” si machiati in personaje ale jocului, oferind premii, in timp ce Flanco organizeaza o tombola si va avea expusa si o pictura cu unul dintre personajele din joc.

Oficialii Flanco considera ca, in comparatie cu perioada similara a anului trecut, in primele 3 luni ale anului curent vanzarile de jocuri au crescut cu aproximativ 15%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri