Samsung Electronics, unul din cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, a primit aproximativ 9 milioane de precomenzi pentru a treia generatie Galaxy S, de la peste 100 de operatori globali, informeaza GSMArena.com citand cotidianul Korea Economic Daily.
Producatorii sud-coreeni au devansat Apple in primul trimestru la numarul de telefoane mobile vandute, ajutati fiind in principal de succesul inregistrat de seria Galaxy - care ruleaza Android, sistemul de operare dezvoltat de Google.

Cea mai noua versiune a acestui telefon, Samsung Galaxy S3 va fi pus in vanzare incepand cu 29 mai in Europa.

Cotidianul coreean, care a citat un oficial Samsung - a carui identitate nu a fost facuta publica, a declarat ca fabrica de smartphone-uri din Coreea de Sud lucreaza la o capacitate maxima de 5 milioane de unitati pe luna.

Samsung Galaxy S3,lansat oficial pe 4 mai, dispunede un ecran Super AMOLED de 4,8 inch cu o rezolutie de 1280 x 720px si este dotat cu un procesor quad-core de 1,4 Ghz (Exynos 4 Quad) si memorie de 1 GB RAM.

Din punct de vedere al dimensiunilor si designului, Galaxy S3 are o grosime de numai 8,6 mm si cantareste 133 de grame. Telefonul vine in doua variante de culoare pentru carcasa - alb si albastru.

Camera foto are o rezolutie de 8MP fiind descrisa de reprezentantii companiei ca "inteligenta" – avand posibilitatea de a realiza fotografii multi-shot, iar din cele 8 instantanee pe care le face, aparatul sa o selecteze pe cea mai buna. Camera video filmeaza Full HD@1080p cu 30 cadre/secunda.

Smartphone-ul vine in trei variante de stocare: 16/32/64 GB.

Galaxy S3 va avea un pret care porneste de la 2.700 lei.

La performante, cel putin pana in acest moment, concurentul direct al Galaxy S3 este One X dezvoltat de taiwanezii de la HTC (foto), un smartphone cu un ecran de 4,7 inch Super IPS LCD 2 - capacitiv, cu o rezolutie de 1280x720px si o densitate a numarului de pixeli per inch (ppi) de 312. Terminalul are un procesor Quad-Core mai puternic (1,5 Ghz), o camera foto de 8 MP, sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si o baterie de 1.800 mAh.

Fanii brandului Apple mai au de asteptat pentru viitorul iPhone fiind principalul rival al seriei Galaxy S a celor de la Samsung. iPhone urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an.

Foto1: gsmarena.com
Foto2: htc.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri