Romtelecom Business Solutions lanseaza in premiera sistemul de Taxi Management, o solutie de dispecerat taxi bazata pe tehnologia Android, ce ajuta companiile de acest gen sa creasca eficienta afacerilor lor cu pana la 20%, prin automatizarea procesului de alocare a comenzilor catre flotele de masini.
Solutii similare sunt folosite in prezent de cateva companii de taximetrie, printre care si Speed Taxi, si cateva mii de utilizatori in toata lumea.

Romtelecom este primul operator de telecomunicatii din Romania care ofera o asemenea solutie, bazata pe tehnologia cloud computing, ce permite monitorizarea in timp real a fiecarei comenzi si masini, inclusiv status-ul fiecareia (liber, ocupat, in afara programului).

„Aceasta este prima dintr-o serie de noi solutii bazate pe tehnologia cloud care creste eficienta, reduce costurile, imbunatateste ratele de ocupare si ofera clientilor un serviciu mai bun si mai rapid. Stim ca dispecerizarea in timp real este esentiala pentru activitatea de taximetrie. Aplicatia de dispecerizare poate fi rulata de pe orice terminal (desktop sau laptop) conectat la internet”, explica George Makowski, director executiv comercial, segmet business, Romtelecom.

Solutia consta intr-o aplicatie dispecerat de administrare a comenzilor, bazata pe o conexiune la internet, ce permite introducerea de comenzi in sistem, alocarea manuala sau automata a acestora catre cea mai apropiata masina de client, posibilitatea de a calcula costul calatoriei precum si alte facilitati. Solutia include si o aplicatie client, instalata pe dispozitivele folosite de soferi, ce permite acestora primirea comenzilor, pe care le pot accepta sau respinge, apelarea clientilor, vizualizarea rutei comenzii pe harta GPS si altele. Solutia include si un buton de panica pentru sofer, care semnalizeaza centrului de comanda ca acesta poate fi in pericol.

Pentru a putea beneficia de sistemul Taxi Management, o companie are nevoie de un computer, o conexiune la internet si terminale Android pentru fiecare sofer al flotei, precum si de o conexiune mobila de date.

Costul solutiei este de 13,5 euro pe luna pentru fiecare masina din flota.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri