Un disc inregistrabil de 25GB costa 19.95$, potrivit Blu-ray Disc Association, grupul comercial aflat in spatele formatului. Versiunile recordable-rewritable ale discului de 25GB costa 24.95$. In cursul acestui an, TDK va lansa si un disc Blu-ray care poate fi inregistrat pe ambele parti si poate stoca 50GB. Versiunea recordable se va vinde la un pret de 47.99%, in timp ce versiunea recordable-rewritable se va vinde la un pret de 59.95%.

Preturile, insa, vor scadea pe masura ce vor aparea mai multi producatori si facilitati de productie pentru noul format. Insa playere Blu-ray nu vor fi puse in vanzare decat catre sfarsitul acestui an.

Cele doua tabere rivale se lupta pentru a stabili urmatorul standard pentru discuri optice. Grupul Blu-ray - format din Sony, Philips, Dell si cateva studiouri de film - spune ca tehnologia sa ofera o capacitate de stocare mai mare decat formatul rival HD-DVD. Toshiba, Microsoft, Intel si alti sustinatori ai HD DVD spun, insa, ca formatul lor va fi mult mai ieftin.

Citeste si:

Multe studiouri de film au decis sa sprijine ambele formate. Insa companiile PC si de produse electronice sunt fortate sa aleaga un format sau altul. Putine, precum Hewlett-Packard si LG, au declarat ca vor sprijini ambele formate.

Pentru consumatori, razboiul formatelor va fi o bataie de cap, deorece vor trebui sa cumpere PC-uri care sa fi compatibile cu echipamentul lor electronic, care trebuie sa fie compatibil cu filmele cumparate.

Discurile Blu-ray sunt fabricate din cupru si siliciu si sunt diferite de materialele folosite in CD-uri sau DVD-uri, potrivit TDK.