Compania japoneza TDK a inceput distributia de discuri inscriptionabile Blu-ray catre retaileri, acestea avand aproximativ pretul unui film pe DVD.
Un disc inregistrabil de 25GB costa 19.95$, potrivit Blu-ray Disc Association, grupul comercial aflat in spatele formatului. Versiunile recordable-rewritable ale discului de 25GB costa 24.95$. In cursul acestui an, TDK va lansa si un disc Blu-ray care poate fi inregistrat pe ambele parti si poate stoca 50GB. Versiunea recordable se va vinde la un pret de 47.99%, in timp ce versiunea recordable-rewritable se va vinde la un pret de 59.95%.

Preturile, insa, vor scadea pe masura ce vor aparea mai multi producatori si facilitati de productie pentru noul format. Insa playere Blu-ray nu vor fi puse in vanzare decat catre sfarsitul acestui an.

Cele doua tabere rivale se lupta pentru a stabili urmatorul standard pentru discuri optice. Grupul Blu-ray - format din Sony, Philips, Dell si cateva studiouri de film - spune ca tehnologia sa ofera o capacitate de stocare mai mare decat formatul rival HD-DVD. Toshiba, Microsoft, Intel si alti sustinatori ai HD DVD spun, insa, ca formatul lor va fi mult mai ieftin.

Multe studiouri de film au decis sa sprijine ambele formate. Insa companiile PC si de produse electronice sunt fortate sa aleaga un format sau altul. Putine, precum Hewlett-Packard si LG, au declarat ca vor sprijini ambele formate.

Pentru consumatori, razboiul formatelor va fi o bataie de cap, deorece vor trebui sa cumpere PC-uri care sa fi compatibile cu echipamentul lor electronic, care trebuie sa fie compatibil cu filmele cumparate.

Discurile Blu-ray sunt fabricate din cupru si siliciu si sunt diferite de materialele folosite in CD-uri sau DVD-uri, potrivit TDK.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri