Numarul de abonati de televiziune a ajuns la 5,85 milioane la finalul anului 2011, in crestere cu 2,4% fata de sfarsitul anului 2010, conform datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
In jur de 82,6% din cele 7,3 milioane de gospodarii din Romania au un abonament de televiziune prin intermediul unuia dintre cei 460 de operatori de servicii. In mediul urban, penetrarea era de 91,1% la finalul anului trecut, in timp ce in mediul rural aceasta era de 72,2%.

Aproximativ 78% dintre abonatii de la oras sunt utilizatori de cablu, iar 21% de retele de satelit (DTH), in timp ce in mediul rural predomina receptia prin retele satelit, cu 66% din total.

Astfel, la sfarsitul anului trecut, in Romania erau 3,57 milioane de clienti de cablu (analogic si digital)- mai mult cu 2,6% fata de iunie 2011, circa 2,26 milioane de utilizatori de televiziune digitala prin satelit (+ 2,4%) si circa 30.000 de abonati de IPTV (in scadere cu 21% fata de S1).

Dintre cei 3,57 milioane de clienti de cablu, in jur de 909.000 folosesc serviciile digitale, acest segment dublandu-se fata de finalul lui 2010, cand in Romania erau doar 397.000 de abonati de cablu digital.

Cei mai importanti furnizori de servicii de televiziune pe piata locala sunt RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri