Hewlett Packard (HP), cel mai mare producator mondial de PC-uri, va concedia in urmatorii doi ani aproximativ 27.000 de angajati, reprezentand 8% din personalul total, in incercarea de a-si revigora cresterea si pentru a economisi 3,5 miliarde dolari pe an, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Actiunile companiei au urcat cu 11% dupa anuntarea planului de concedieri.

Planul va fi implementat in principal prin oferte de pensionare anticipata si va genera economii anuale de 3-3,5 miliarde dolari incepand din anul fiscal 2014, cand compania estimeaza ca va finaliza concedierile.

HP, care are peste 300.000 de angajati la nivel global, a anuntat miercuri seara ca profitul net a scazut cu aproape 31% in trimestrul al doilea fiscal, perioada februarie-aprilie, la 1,59 miliarde dolari, de la 2,3 miliarde dolari in intervalul corespunzator al anului trecut.

Veniturile companiei au coborat totodata cu 3%, la 30,69 miliarde dolari.

Desi in scadere, rezultatele companiei au depasit asteptarile analistilor de pe Wall Street.

"Concedierile afecteaza vietile oamenilor, dar in acest caz sunt absolut necesare pentru supravietuirea pe termen lung a companiei. Este o masura cu impact larg. Va a atinge toate partile HP", a afirmat directorul general al companiei, Meg Whitman.

Ea a precizat ca o treime dintre concedieri vor avea loc in Statele Unite, iar compania va constitui in acest an un provizion de 1,7 miliarde de dolari pentru planul de reducere a personalului.

Whitman vrea sa investeasca economiile astfel obtinute in cercetare si dezvoltare, in special la divizia de PC-uri si imprimante.

Analistii se asteptau la rezultate sub asteptari din partea HP pentru trimestrul al doilea, in special tinand cont de raportul financiar dezamagitor prezentat marti de Dell pentru aceeasi perioada. HP a ratat de obicei, in ultimele 18 luni, chiar si propriile estimari.

Actiunile Dell au scazut miercuri cu 17% dupa venituri si profit sub estimari in trimestrul februarie-aprilie si o prognoza dezamagitoare privind afacerile din urmatoarele trei luni.

Piata PC-urilor este in declin, din cauza cererii tot mai ridicate pentru smartphone-uri si tablete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri