Intel Corporation si Red Hat, principalul furnizor mondial de solutii open source pentru firme, au anuntat crearea unui program global de natura sa faciliteze clientilor planificarea, accelerarea si optimizarea implementarii de solutii Linux. Programul va fi primul de acest gen pentru dezvoltarea solutiilor Linux si se va orienta initial pe dezvoltarea si diseminarea instrumentelor de virtualizare a platformei si prelucrarea datelor in sistem grila.

"Programul Red Hat-Intel de accelerare a solutiilor va oferi clientilor acces in timp real la informatiile, instrumentele si asistenta critica de care au nevoie pentru constructia si optimizarea de solutii Linux valoroase pe platforme de tip Intel", a afirmat Jon Bork, director al biroului Intel Open Source Program. "Acest program ii va ajuta pe clienti sa beneficieze intr-o maniera rapida si eficienta de noile platforme si tehnologii Intel, pe masura ce acestea intra pe piata", a spus Bork.

Programul Red Hat-Intel de accelerare a solutiilor actioneaza online si la centre care includ hub-uri situate la McLean (Virginia), Mumbai (India) si Mnchen (Germania), precum si 14 locatii de satelit care acopera intreaga planeta. Hub-urile vor fi echipate cu servere dotate cu procesoare Intel Itanium 2 si Intel Xeon, sisteme de firma cu procesoare Intel Pentium 4, laptop-uri cu tehnologie Intel Centrino si dispozitive de stocare Intel, printre care se numara si platforme-cheie de pre-productie.Toate centrele, care vor fi amplasate in locatii ale companiei Red Hat, vor fi utilizate de experti in servicii si solutii de la Intel si Red Hat, precum si de clienti si de alti parteneri care participa la dezvoltarea solutiilor.

Programul de accelerare a solutiilor Red Hat-Intel va incepe sa functioneze in aceasta luna.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri