Prin aceasta tranzactie se asteapta o crestere a cotei de piata la nivel global de pana la 27% pentru Lite-On IT, propulsand compania pe locul 2 in topul mondial al producatorilor de unitati optice (ODD).

Ca parte a aliantei, Lite-On IT va dobandi activele BenQ din sectorul unitatilor optice de stocare, incluzand portofoliul clientilor ODM BenQ si drepturile de folosire a tehnologiilor dezvoltate de BenQ. Lite-On IT va primi de asemenea contracte pe unitati de stocare sub numele BenQ.

“Aceasta alianta strategica impreuna cu avantajele noastre din sectorul de productie, vor permite Lite-On IT sa isi creasca si mai mult competitivitatea pe piata ODM si sa devina numarul 2 mondial in topul producatorilor ODD”, a declarat Raymond Soong, Presedinte al Lite-On IT. “in parteneriat cu BenQ, Lite-On IT se asteapta sa beneficieze din cresterea eficientei productiei, o mai mare economie de scara si o cota de piata mai mare.”

Alianta va permite BenQ focalizarea asupra afacerii de ODD si trecerea la generatia urmatoare de ODD cum ar fi blu-ray. BenQ va continua sa ofere produse ODD de varf echipate cu ultimele noutati tehnologice, un mediu de utilizare placut pentru utilizator si performante excelente.

“Noi credem ca vor beneficia clientii nostri din acest puternic parteneriat”, a declarat K.Y. Lee, Presedinte al BenQ Corporation. “ BenQ va continua sa se concentreze pe promovarea si vanzarea unitatilor optice de stocare iar aceasta tranzactie strategica va permite BenQ sa adreseze si mai bine ODD sub marca proprie si oportunitatile 3C si nevoile clientilor”, a mai adaugat Dl. Lee.

Lite-On IT va dobandi activele BenQ din sectorul unitatilor optice de stocare, incluzand portofoliul clientilor ODM BenQ si drepturile de folosire a tehnologiilor dezvoltate de BenQ constand in patente si licente din sectorul unitatilor optice de stocare. Lite-On IT va primi de asemenea contracte pe unitati de stocare sub numele BenQ.

BenQ va primi aproximativ 1,2 miliarde NT$ si va dobandi 13% actiuni in Lite-On IT. Prin aceasta tranzactie, BenQ va deveni actionarul numarul doi al Lite-On IT si un partener strategic de termen lung. in plus, BenQ va dobandi si 2 locuri in conducerea executiva a Lite-On IT. Ambele companii estimeaza incheierea tranzactiei pe data sau in jurul datei de 1 iunie 2006.