Network One Distribution - cunoscuta anterior ca Asesoft Distribution - unul din cei mai importanti jucatori pe piata de distributie a produselor electro-IT, mizeaza, in acest an, pe o crestere cu 10% a vanzarilor de laptopuri Dell pe piata din Romania.
Cresterea vanzarilor Dell in Romania este in linie cu evolutia pietei de laptopuri la nivel local, pe fondul cresterii cererii din partea clientilor din sectorul IMM, datorita situatiei favorabile create de finalizarea ciclului de utilizare a echipamentelor pe acest segment. Astfel, cererea venita din partea IMM-urilor va contribui anul acesta la un avans de 10% al vanzarilor de laptopuri in Romania.

„Ne aflam acum la finalul ciclului de inlocuire a echipamentelor IT din companii, care dureaza in mod obisnuit trei ani, dupa ce ultimele achizitii semnificative au fost facute in 2008. Companiile vor face achizitii importante anul acesta, atat in ceea ce priveste infrastructura IT, cat si dotarea angajatilor cu tehnologii noi, pentru a creste productivitatea”, a declarat Razvan Ziemba (foto), directorul general Network One Distribution.

In cei aproape patru ani de parteneriat NOD cu Dell, distribuitorul roman a vandut aproximativ 100.000 de laptopuri Dell, cele mai cerute game fiind Inspiron si XPS.

Laptopurile au continuat sa alimenteze cresterea pe piata IT din Romania si in prima parte a acestui an. Astfel, in primele trei luni ale anului, vanzarile de computere portabile au avut o crestere de 24% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

„NOD este un partener strategic pentru Dell in Europa Centrala si de Est, fapt care ne ofera oportunitatea de a oferi clientilor nostri laptopuri, adresate atat consumatorilor individuali, cat si companiilor, dar si o gama de servere si servicii post-vanzare, a declarat David Spruyt, Dell regional director distribution, CEE Region.

Parteneriatul cu Dell a contribuit la cresterea cotei detinuta de NOD pe distributia de laptopuri. De asemenea, noile servere Dell vor contribui anul acesta la dublarea vanzarilor NOD pe acest segment.

„In 2011, am detinut o cota de piata de 25% pe segmentul de laptopuri, cota pe care dorim sa o mentinem și in decursul acestui an. Totodata, mizam pe dublarea vanzarilor de servere datorita extinderii gamei de solutii profesionale Dell”, a mai precizat Razvan Ziemba, director general NOD.

Network One Distribution a realizat in 2011 o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro si a inregistrat o cota de 20,5% pe piata electro-IT estimata la 880 milioane de euro.

NOD face parte, alaturi de eMAG si Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri