Este cunoscut ca un antreprenor in serie in zona tehnologiei, insa Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad, a investit si in alte domenii: imobiliare si companii care distribuie jucarii ori blugi. Insa prefera sa isi "parieze" banii pe firme din IT pentru ca este distractiv, a afirmat intreprinzatorul in cadrul VentureConnect, eveniment in cadrul caruia fondatorii de afaceri din zona tehnologiei incearca sa atraga investitii prin care sa isi dezvolte businessul

Georgescu spune ca avand in vedere cat a investit si cati bani a castigat, a iesit pe plus cu in jur de 5% in investitiile pe care le-a facut in imobiliare.

“In imobiliare nu era fun. Era plictisitor, neplacut, gri, dezgustator. In schimb, IT-ul, tehnologia este un business colorat, in care te intalnesti numai cu oameni draguti. Am investit in distributia de jucarii si am pierdut bani, in distributia de blugi, intr-un hotel. Toate au fost experinte rele.
Nu spun ca toate cele din IT au fost bune, dar a fost distractiv. Nu imi plac imobiliarele”, explica Georgescu.

El adauga ca in timp ce in IT poti incepe cu o investitie de 10-50.000 de euro, in alte businessuri investitia initiala porneste de la sume mai mari.

“Ceea ce va promit este ca daca voi alege o afacere, voi investi alaturi de o persoana care isi investeste si ea banii in acel business. Poate sa fie 5-10% din suma, dar vreau sa fiu sigur ca este coinvestitor”, a mai spus Georgescu.

Fondatorul grupului Gecad a vandut in vara anului trecut mai multe locatii in zone ultracentrale din Bucuresti, cu o suprafata totala de 10.000 mp, catre grupul Euromall, controlat de israelienii Moshe Turgeman si Tomer Barhom. Tranzactia a fost de circa 7-8 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ovidiu Sandor da startul lucrarilor la Radisson Blu in Timisoara