Este cunoscut ca un antreprenor in serie in zona tehnologiei, insa Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad, a investit si in alte domenii: imobiliare si companii care distribuie jucarii ori blugi. Insa prefera sa isi "parieze" banii pe firme din IT pentru ca este distractiv, a afirmat intreprinzatorul in cadrul VentureConnect, eveniment in cadrul caruia fondatorii de afaceri din zona tehnologiei incearca sa atraga investitii prin care sa isi dezvolte businessul
Georgescu spune ca avand in vedere cat a investit si cati bani a castigat, a iesit pe plus cu in jur de 5% in investitiile pe care le-a facut in imobiliare.

“In imobiliare nu era fun. Era plictisitor, neplacut, gri, dezgustator. In schimb, IT-ul, tehnologia este un business colorat, in care te intalnesti numai cu oameni draguti. Am investit in distributia de jucarii si am pierdut bani, in distributia de blugi, intr-un hotel. Toate au fost experinte rele.
Nu spun ca toate cele din IT au fost bune, dar a fost distractiv. Nu imi plac imobiliarele”, explica Georgescu.

El adauga ca in timp ce in IT poti incepe cu o investitie de 10-50.000 de euro, in alte businessuri investitia initiala porneste de la sume mai mari.

“Ceea ce va promit este ca daca voi alege o afacere, voi investi alaturi de o persoana care isi investeste si ea banii in acel business. Poate sa fie 5-10% din suma, dar vreau sa fiu sigur ca este coinvestitor”, a mai spus Georgescu.

Fondatorul grupului Gecad a vandut in vara anului trecut mai multe locatii in zone ultracentrale din Bucuresti, cu o suprafata totala de 10.000 mp, catre grupul Euromall, controlat de israelienii Moshe Turgeman si Tomer Barhom. Tranzactia a fost de circa 7-8 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri