Divizia BitDefender a companiei romanesti SOFTWIN anunta incheierea unui parteneriat de distributie pentru piata bulgara. Incepand cu luna martie toata gama de solutii BitDefender este disponibila pe aceasta piata prin Tornado Sistems Bulgaria, filiala Tornado Sistems, companie fondata in 1991, in Romania
Dupa ce timp de 5 ani, BitDefender a urcat spectaculos in topurile de vanzari din tarile vestice, acum isi indreapta atentia si spre zona Europei de Est, unde interesul in zona IT este in crestere. BitDefender isi propune sa devina in 2 ani, unul din primii 3 furnizori de solutii de securitate din Bulgaria. Utilizatorii din aceasta tara vor beneficia de suport tehnic non-stop, iar in viitorul apropiat produsele vor fi disponibile si in limba bulgara.

Deschisa in 1999, filiala Tornado este in prezent unul dintre cei mai renumiti distribuitori de solutii IT de pe piata bulgara, avand relatii de parteneriat cu peste 500 de reselleri activi. Ne-am propus sa oferim o gama completa de solutii, iar o parte importanta a ofertei este si software-ul de securitate a datelor. BitDefender este cea mai buna optiune pentru noi si pentru partenerii nostri. Beneficiile produselor ne vor ajuta sa impunem BitDefender pe piata bulgara. in plus, brandul romanesc se bucura de o mare notorietate si in tara noastra a declarat Ventsislav Tabakov, Sales Manager, Tornado Sistems Bulgaria.

Incepand cu luna februarie, in cadrul BitDefender activeaza o echipa dedicata Europei de Est.

Inca de la inceput, strategia noastra viza parteneriate cu firme romanesti specializate in distributie, deja prezente in regiune. Colaborarea cu Tornado este urmarea fireasca a acestei directii. Ne vom concentra eforturile pentru a forma specialisti BitDefender dedicati pietei bulgare iar acest lucru va aduce valoare adaugata produselor noastre, a declarat Oliviu Talianu, BitDefender Regional Manager pentru Europa de Est.

Bulgaria este una dintre tarile care se afla intr-un proces continuu de dezvoltare, cu un potential al pietei de securitate in crestere, asemanandu-se din acest punct de vedere cu Romania Conform estimarilor BitDefender, in 2006 piata antivirus din Bulgaria va depasi 5,7 milioane USD. Ca si in Romania, rata pirateriei este mare, depasind 70%, dar mediul IT este din ce in ce mai dinamic. La finalul lui 2005 rata de penetrare a Internetului era de 28,5% (fata de 23,2% in Romania) iar in ultimii ani, volumul pietei de PC-uri a cunoscut o crestere de 26%, iar piata de software a crescut cu 12%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Expat in Romania: Tara se dezvolta cu frana de mana trasa