Oracle intentioneaza sa plateasca in numerar suma de 220 milioane $ pentru achizitionarea Portal Software, completandu-si linia de aplicatii cu un software pentru industria de comunicatii si media

Gigantul software a anuntat luni achizitia, spunand ca software-ul Portal pentru facturare si "management al veniturilor" va completa actualul pachet de aplicatii al Oracle. "Noi furnizam tehnologie si aplicatii la peste 90% din companiile de comunicatii din intreaga lume, iar facturarea este o functie logica si complementara pentru acesti clienti", a declarat presedintele Oracle Charles Phillips.

Achizitia se inscrie scopului declarat al Oracle de a cumpara companii cu experienta in domenii specifice. De exemplu, Oracle a cumparat specialistul in retail Retek si specialistul in servicii financiare iFlex.

Portal a construit un pachet de aplicatii pentru facturarea clientilor unor servicii multiple de comunicatii, precum telefon, wireless, broadband si voice over Internet Protocol (VoIP). Actualii angajati ai Portal vor constitui baza unitatii business de comunicatii a Oracle, care se va focusa pe facturare si managementul veniturilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.