Romanii vor putea vedea, contra cost, orice productie de televiziune
Compania de comunicatii prin cablu RCS&RDS isi va lansa, pana la sfarsitul acestui an, serviciile Pay per View (PPV) si Video on Demand (VOD), o noutate pe piata de solutii digitale din Romania. Acestea permit abonatilor sa cumpere si sa vizioneze anumite programe de televiziune, la cerere, in orice moment al zilei, plata pentru vizionare urmand sa se faca pentru fiecare program vizionat.

Pe de o parte, pentru serviciul Pay per View, programul achizitionat este difuzat la aceeasi ora pentru toti cei care il comanda. Pe de alta parte, serviciul Video on Demand permite telespectatorilor sa vizioneze programul pe care il cumpara in orice moment al zilei, utilizatorii putand sa selecteze si sa vizioneze continutul video printr-o retea care face parte dintr-un sistem de televiziune interactiva.

Plata, prin cartele preplatite

Programele respective vor putea fi cumparate folosind un ghid TV electronic ce va fi disponibil in meniul echipamentului de receptie digital si care poate fi consultat pe ecranele televizoarelor. Despre preturile pe care RCS&RDS le va practica pentru aceste servicii, Ionut Tarcea, Marketing Manager la RCS&RDS, spune ca discutia este prematura, adaugand, totusi, ca utilizatorii de servicii Digi TV vor avea acces usor la servicii, mai ales din punct de vedere financiar. In ceea ce priveste modalitatea de plata, Tarcea a explicat ca una dintre optiunile pe care RCS&RDS le-a luat in discutie este cea cu cartele preplatite.
In privinta investitiilor, directorul de marketing spune ca, din punct de vedere tehnic, sistemul PPV nu va presupune nici o investitie in plus pentru abonatii Digi TV Cablu si Digi TV Satelit.

In Romania, RCS&RDS are peste 1,2 milioane de abonati pentru serviciile de televiziune (cablu si satelit). RCS&RDS este un important jucator pe piata comunicatiilor prin cablu (CATV), iar cel mai important competitor al sau este UPC (Astral).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri