Samsung Electronics, al treilea producator mondial de telefoane mobile, a inregistrat un profit net de 1.880 miliarde woni (1,95 miliarde de dolari) in primul trimestru al acestui an, cu 26% mai mare fata de cel obtinut in perioada similara a anului trecut, datorita cererii mai mari de ecrane plate si a preturilor mai bune la chipuri, informeaza Rompres. Daca se compara insa aceasta cifra cu profitul din ultimul trimestru din 2005 - octombrie-decembrie, atunci se observa o scadere a profitului net, in acest an, de 26,5%.

De asemenea, profitul operational s-a redus cu 24,9% in primul trimestru din 2006, pana la 1.610 miliarde woni (1,675 miliarde de dolari), fata de aceeasi perioada din 2005. Vanzarile au scazut in perioada mentionata cu zece la suta, pana la 13.900 miliarde woni (14,5 miliarde dolari).

"Rezultatele din primul trimestru nu par chiar asa de bune din cauza ratei de schimb in vigoare", a explicat mass-media prim-vicepresedintele Samsung Electronics, Chu Woo-sik.

De la inceputul anului, wonul s-a apreciat cu trei la suta in raport cu dolarul american, ceea ce a facut ca exporturile sud-coreene sa fie mai scumpe. Analistii citati de agentia Yonhap au explicat ca, in al doilea trimestru, nu se vor mai inregistra conditii la fel de favorabile ca in perioada ianuarie-martie, care au impulsionat pretul chipurilor de memorie.

"Rezultatele Samsung Electronics din trimestrul al doilea vor fi mai slabe ca cele din primul trimestru", a declarat pentru Yonhap expertul Chung Chang-won, de la compania Daewoo Securities.

Samsung Electronics, cea mai mare companie tehnologica asiatica in privinta valorii de piata, se va confrunta in curand cu o scadere a preturilor la chipurile de memoria de inalta densitate NAND, utilizate la camerele digitale si la faimoasele iPod-uri de la Apple.
in ultimul timp, pretul acestor chipuri a scazut cu 50%.

Sperantele Samsung Electronics se vor lega de vanzarile de monitoare LCD, care au crescut cu 41 la suta in primul trimestru din 2006, fata de perioada similara a anului trecut. in prezent, Samsung Electronics este cel mai mare producator de astfel de ecrane.

De asemenea, este al treilea producator mondial de telefoane mobile si, cu toate ca vanzarile pe acest segment au scazut cu trei la suta in ultimele trei luni, au depasit totusi nivelul de 29 milioane de unitati, la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri