Dispozitivele echipate cu sistemul de operare Android au depasit 900.000 activari in fiecare zi si se apropie cu pasi repezi de a stabili un nou record, sustine Andy Rubin, vicepresedintele Google Mobile, intr-o postare pe reteaua de socializare Twitter, noteaza PCWorld.com.
In primele sase luni ale acestui an,sistemul de operare mobil dezvoltat de Google a inregistrat o crestere cu 200.000 de instalari, fata de ultimul anunt de pe 21 decembrie 2011.

Android si-a triplat numarul de activari pe zi, de la 300.000 in decembrie 2010, la 900.000 in prezent.

Este de asteptat ca pana la sfarsitul acestui an, Android sa atinga un volum de peste un milion de activari pe zi.
In aceeasi postare pe Twitter, Andy Rubin dezminte zvonurile ca ar putea parasi Google, dupa ce presa din occident a speculat in dese randuri posibilitatea ca acesta sa paraseasca gigantul american.

Vanzarile de smartphone-uri din acest an se vor situa intre 750 si 800 milioane de unitati, echivalentul a peste 230 miliarde dolari, sustine Richard Kramer, managing director al companiei de cercetare Arete Research, in cadrul conferintei Open Mobile Summit desfasurata de curand la Londra. Apple, Samsung si HTC vor ramane cei mai importanti producatori de terminale mobile si in acest an.

Cota de piata a telefoanelor cu sistem de operare Android va ajunge la 61% in 2012, insa in urmatorii patru ani, va scadea la 53%, potrivit IDC.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri