Lorand Szarvadi, fondatorul si directorul executiv al lantului de retail electroIT Domo, ar putea parasi in curand compania lasand locul lui Lucian Ghitescu, head of home appliance division la Samsung Romania, conform unor surse avizate din piata.
Plecarea ar urma sa aiba loc, cel mai probabil, in luna iulie, odata cu venirea lui Lucian Ghitescu pe pozitia de CEO al companiei, conform surselor din piata care dau "ca sigura" venirea lui Ghitescu pe pozitia ocupata in prezent de Szarvadi.

Contactat de wall-street.ro, seful Domo a evitat sa raspunda unor intrebari directe spunand doar ca "Nu e sigur deloc ca plec de la Domo, dar este posibil. In acest moment nu doresc sa raspund la intrebari, poate intr-o luna putem sta de vorba despre acest subiect".

Recent, fondul Trans Balkans Investments (TBIL) a vandut pachetul de actiuni de 61,8% pe care il detinea in cadrul TechnomarketDomo (TMD), compania olandeza care uneste operatiunile Technomarket in Bulgaria si cele ale Domo in Romania, catre Fondul de Rezerva Generala a Statului Oman (SGRF).

TMD controleaza 99,9% din Domo Retail, al doilea cel mai mare retailer electroIT de pe piata locala cu afaceri de circa 175 de milioane de euro anul trecut. Cel mai probabil tranzactia a avut loc in contextul in care Trans Balkans Investments avea in urma cu doi ani o datorie de circa 17 milioane de euro la Fondul de Rezerva Generala a Statului Oman, fond care detine de altfel 33,3% din Trans Balkans.

Surse din piata spun ca plecarea lui Szarvadi are legatura cu intrarea SGRF in actionariat, acestia “fortand mana” fondatorului lantului de retail cu operatiuni pe piata locala. Mai mult, Domo ar fi incercat recent sa obtina reduceri ale datoriilor catre anumiti furnizori din piata, cu succes limitat.

Szarvadi, ca si Dan Ostahie (Altex), a deschis primul magazin de retail IT&C in anii '90.

Intr-un interviu din ianuarie cu wall-street.ro, Lorand Szarvadi spunea ca “o piata cu trei jucatori va fi prea aglomerata. Unii vor disparea”. Anul trecut, compania a pierdut circa 2-3 mil. euro, conform declaratiilor lui Szarvadi.

Lucian Ghitescu activeaza in cadrul Samsung din iulie 2010, anterior fiind director de vanzari la operatorul telecom UPC Romania.

Principalii concurenti ai Domo pe piata locala sunt Altex, eMag, Flanco, magazinele din cadrul FiT Distribution precum si Cel.ro sau EvoMag.ro.

Wall-Street.ro va va tine la curent cu modificarile ce vor avea loc la Domo in viitorul apropiat. Cum priviti plecarea fondatorului companiei? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri