Microsoft a lansat in mod oficial tableta "Surface", un dispozitiv cu o diagonala de 10,6 inch, dar si Windows 8 - urmatoarea versiune a sistemului de operare dezvoltat de gigantul american, compania incercand astfel sa propuna un concurent puternic pentru iPad-ul celor de la Apple, transmite presa internationala.
Tableta va avea ecran cu o diagonala de 10,6 inch si va fi echipata cu versiunile Windows 8 Pro sau Windows RT, urmand sa apara pe piata in a doua jumatate a acstui an, a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, in evenimentul de prezentare organizat luni seara la Los Angeles, transmite Bloomberg.

Exista totusi o diferenta intre cele doua versiuni ale sistemului de operare. Varianta cu Windows 8 Pro este bazata pe o platforma Intel, in timp ce versiunea cu Windows RT este construita pe hardware ARM.

Pretul Surface va fi anuntat la scurt timp inainte de data lansarii si va fi "competitiv cu tablete comparabile ARM sau PC-uri Intel din clasa ultrabook", potrivit Microsoft. Steve Ballmer sustine ca astfel de tableta „va costa cam cat un Ultrabook”, noteaza The Verge.

Versiunea cu Windows RT si hardware ARM va fi disponibila odata cu lansarea Windows 8, in timp ce varianta bazata pe platforma Intel va aparea pe piata cu aproximativ trei luni mai tarziu.

Varianta ARM a tabletei Surface are o greutate de 680 de grame si o grosime de 9,3 milimetri, cu carcasa din magneziu si procesor grafic Nvidia Tegra 3.



Varianta cu Windows 8 Pro va avea, pe langa sistemul de operare mai complex, o baterie mai mare, un procesor Core i5 cu tehnologie Ivy Bridge, porturi USB 3.0 in loc de 2.0 si stocare de 64 sau 128 GB, dublu fata de versiunea RT. Display-ul tabletei cu Windows 8 va avea de asemenea o rezolutie mai mare de1080p (Full HD)

Principalul dezavantaj al tabletei cu Windows 8 va fi marimea care 13,5 milimetri grosime si 903 grame.

Gadgetul prezentat de CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, este un semn ca gigantul software si-a schimbat putin tactica, incercand sa atace serios si domeniul mobilitatii.

A treia generatie iPad, principalul concurent

Noile dispozitive ale celor de la Microsoft vor concura cu tableta iPad 3 lansata de Apple in luna martie a acestui an.

Terminalul a adus o serie de imbunatatiri fata de versiunea precedenta, introducand noi caracteristici tehnice si o serie de noutati si din punct de vedere al software-ului.

Dispozitivul celor de la Apple are un ecran de 9,7 inch - tip Retina Display cu o rezolutie de 2048x1536px si o densitate de 264 pixeli/inch, o grosime de 9,4 mm si putin peste 630 grame, cu putin mai mult decat versiunea precedenta.

Acesta vine echipat cu un procesor A5X cu capacitate grafica quad-core, despre care, reprezentantii Apple spune ca ar fi de doua ori mai rapid decat concurentul Tegra 3 al celor de la nVidia.

Totodata, iPad 3 dispune si de o camera foto, denumita iSight de 5MP, capabila de inregistrare video Full HD @ 1080p, cu autofocus, facedetection si stabilizator optic de imagine.

Foto: microsoft.com

CE PARERE AVETI: Cine credeti ca se va impune? Va aduce Windows 8 succesul Microsoft de alta data? Ce asteptari aveti de la noile dispozitive propuse de gigantul american?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri