UPC Romania a lansat Tech Scool, platforma educationala dedicata copiilor si tinerilor pasionati de tehnologie, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani. Scopul proiectului Tech School este de a demonstra utilitatea tehnologiei si de a dezvolta pasiunea copiilor si tinerilor pentru stiintele exacte.
Astfel, prin intermediul Tech School, ei vor putea propune idei de transformare a viitorului prin tehnologie si vor avea acces la o metoda alternativa de educatie.

Platforma Tech School se va axa pe trei categorii principale care vor fi esentiale pentru carierele viitorului apropiat, conform oficialilor companiei - astronomie, robotica si programare. In paralel, scopul proiectului este de a oferi copiilor si tuturor vizitatorilor acces la informatii de interes din domeniul tehnologiei, suplimentar de cele 3 categorii principale.

Programul urmeaza doua directii de baza: crearea unei biblioteci de resurse atat online cat si offline pentru ca vizitatorii sa beneficieze de cele mai noi informatii si tutoriale in domeniul ales, cunostinte pe baza carora copiii si tinerii vor putea participa in concursul de idei de proiecte sau isi vor putea dezvolta ideile inscrise. Primii trei finalisti vor avea ocazia sa isi implementeze proiectele cu sprijin din partea UPC Romania.

Intrebata cui vor reveni drepturile asupra inventiilor in cazul in care acestea, in viitor, vor produce si venituri, Severina Pascu, director executiv UPC Romania a declarat ca „nu am gandit atat de departe. Pe noi ne intereseaza sa ii incurajam pe tineri sa paseasca in domenii de viitor, tehnologice”. Oficialul companiei nu a oferit informatii despre bugetul necesar pentru desfasurarea programului ce se va intinde pe mai multi ani.

Pentru fiecare dintre cele trei domenii, astronomie, robotica si programare, au fost selectati mentori romani care vor promova oportunitatile de cariera. Adrian Stoica - Advanced Robotics Research la NASA/JPL - in calitate de Advisor Tech School sau Aurora Simionescu - Einstein Research Fellowship din partea NASA in cadrul Universitatii Stanford - in calitate de Mentor Tech School sau sunt doi dintre „vizionarii” acestui proiect, care isi propun sa ofere elevilor atat cunostinte, cat si perspective si modele. Alt partener este Emi Gal, roman care isi conduce businessul Brainient in Marea Britanie.

Cum vi se pare initiativa UPC Romania? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri