Microsoft a prezentat primele detalii oficiale despre Windows Phone 8, cel mai nou sistem de operare gandit pentru telefoanele inteligente, dar este acesta pregatit sa faca fata iOS si Android?
Gigantul american sustine ca noul sistem de operare mobil e cel mai avansat pe care l-a creat pana acum si adauga ca va avea multe din trasaturile lui Windows 8, sistem care va aparea pe PC-uri si tablete in toamna acestui an.

Windows Phone 7, actualul sistem de operare dedicat terminalor mobile s-a lansat in toamna lui 2010, insa desi este prezent pe cateva smartphone-uri, are insa cota de piata foarte mica.

Acum, Microsoft a prezentat noul Windows Phone 8 - denumit si Apollo - despre care spune ca are multe in comun cu sistemul de operare Windows 8, asemanarile nefiind doar de suprafata, sustin oficialii companiei americane, pe blogul personal.

Noul Windows Phone 8 va rula pe telefoane cu procesoare multi-core, pe smartphone-uri cu ecrane mai mari si mai performante (la rezolutii de 1280x768), pe modele care vor suporta tehnologia NFC wireless sharing (Near Field Communication - care permite realizarea de tranzactii prin telefonul mobil, dar si accesarea retelelor sociale - n.red).

Internet Explorer 10, cel mai performant browser de pana acum

Noile telefoane vor beneficia de browserul Internet Explorer 10, iar acestea vor putea fi folosite si ca "portofele electronice" pentru a plati diverse lucruri direct cu telefonul, prin intermediul functiei Wallet.

Intr-un grafic prezentat de Joe Belfiore - directorul diviziei mobile Microsoft Windws - sustine ca browserul de pe WP 8 devanseaza platformele de pe Samsung Galaxy S3, HTC One S si iPhone 4S (iOS 6 Beta), in ceea ce priveste performantele obtinute.



Internet Explorer 10 vine si cu facilitati de securitate precum filtrul anti-phishing SmartScreen, de prevenire a utilizatorilor in timp real privind potentiale amenintari malware. Browserul ruleaza JavaScript de 4 ori mai repede, comparativ cu Windows Phone 7.5 Mango.

Compania mai promite ca pe smartphone-urile cu Windows 8 vor dispune de harti mai detaliate si de o calitate superioara si vor putea fi gasite harti ale unui numar mare de tari si vor putea fi descarcate pe telefon pentru a fi utilizate in strainatate unde conexiunile de date sunt foarte scumpe.

Noua versiune a sistemului de operare mobil prezentat de Microsoft va fi disponibil in 180 de tari si 50 de limbi si va fi lansat in toamna acestui an.



Jocurile si aplicatiile, sub Windows Phone 8

Microsoft mai spune ca noul Windows Phone va oferi utilizatorilor posibilitatea de a avea acces la un numar mai mare de jocuri si alte tipuri de aplicatii, iar pentru dezvoltatori va fi mai usor sa adapteze aplicatiile gandite pentru iOS sau Android si pentru Windows Phone 8.

Noul sistem de operare mobil dispune de multe elemente tehnologice in comun cu Windows 8: drivere grafice sau colectiile de aplicatii care folosesc DirectX.

Mediul de afaceri primeste noi facilitati

Windows Phone 8 vine cu o serie de facilitati si imbutatatiri pentru mediul de business: o securitate si cripare mai buna, aplicatii Office, multitasking, telefonie VoIP sau servicii de Video Chat.

Microsoft spune ca producatori precum Nokia, Huawei, Samsung si HTC vor lansa telefoane cu noul Windows pe procesoare Qualcomm.

In lupta cu Windows Phone 8, Apple propune sistemul de operare mobil iOS 6, in timp ce Google pregateste viitorul sistem de operare - Android GellyBean.

Va reusi Windows Phone 8 sa se impuna pe o piata dominata de sistemele de operare ale Apple si Google? Veti achizitiona terminale echipate cu WP8? Ce parere aveti despre viitorul sistem de operare dezvoltat de Microsoft?

Foto: captura GSMArena.com / windowsteamblog.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri