O Curte Judecatoreasca din SUA a acceptat cererea Apple de a stopa vanzarile de tablete Samsung Galaxy Tab 10.1 in State deoarece produsele companiei asiatice ar incalca un drept de autor al gigantului american, scrie TheRegister.

Curtea de Justitie din California a decis ca tabletele Samsung ce ruleaza sistemul de operare Android 10.1 sunt “practic identice” din multe puncte de vedere.

“Desi Samsung va suferi in mod clar scaderi ale vanzarilor ca urmare a acestei decizii, Curtea considera ca daunele aduse companiei Apple din cauza incalcari dreptului de autor sunt atat de mari incat decizia sa fie corecta”, spune un judecator implicat in proces.

Mai multi critici din piata considera ca a inclina balanta in favoarea uneia dintre companii ar dauna grav clientilor. Judecatorii nu sunt insa de acord cu acest lucru. “Orice companie are dreptul sa concureze, dar trebuie sa o faca corect”.

Apple mai trebuie doar sa garanteze cu suma de 2,6 milioane dolari pentru cazul in care, in timp, se va dovedi ca cererea lor a fost falsa si apoi verdictul Curtii va intra in vigoare. Suma de2,6 mil. dolari ar urma sa fie oferita Samsung daca in recurs se va dovedi ca Apple nu avea dreptate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Reduceri de Halloween: gadgeturi ieftine, pentru orice buzunar