Tribunalul General al UE a respins o cerere a grupului american Microsoft vizand anularea amenzii de 889 milioane de euro dispusa in 2004 de Comisia Europeana (CE), dar a decis reducerea acesteia cu 39 de milioane de euro, la 860 milioane de euro, potrivit MarketWatch.
Microsoft a primit amenda in 2004 pentru ca CE a considerat ca grupul nu a respectat o dispozitie prin care i se cerea sa furnizeze rivalilor date necesare pentru a putea sa dezvolte programe care trebuie sa interactioneze cu sistemul de operare Windows, scrie Mediafax.

Tribunalul General este a doua cea mai inalta curte de justitie din UE.

Microsoft a fost amendata pana acum in trei randuri de catre CE, cu 497 milioane euro, 280,5 milioane euro si 889 milioane euro, sanctiuni in valoare totala de aproape 1,7 miliarde euro.

Microsoft este singura companie care a refuzat in ultimii 50 de ani sa se conformeze unei decizii a autoritatilor europene antitrust. Din 2009, compania incearca sa-si imbunatateasca relatiile cu Executivul UE, si se afla acum in pozitia de reclamant, impotriva Google si Motorola Mobility.

Decizia de miercuri va putea fi contestata prin recurs la Curtea Europeana de Justitie, cea mai inalta instanta din UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri