Un judecator din SUA a aprobat vanzarea unei colectii de peste 1.100 de patente detinute de falimentara Kodak, in ciuda incercarilor Apple de a bloca licitatia compania americana pretinzand ca detine drepturi asupra catorva drepturi de autor dintre cele ce urmeaza a fi vandute, scrie AppleInsider.com.
Kodak spune ca licitatia va avea loc in august. Conform raportului, drepturile de autor includ 700 de patente ce au legatura cu “capturarea imaginii, procesarea si tehnologii de transmitere a imaginilor pe aparate digitale si alte device-uri” si peste 400 de patente ce au legatura cu instrumente de analiza a imaginii, manipularii sale sau servicii de networking.

Pionierul fotografiei a inaintat documentele pentru intrarea in faliment in ianuarie.

Apple a incercat in mod activ sa blocheze vanzarea patentelor, compania producatoare a iPhone-ului pretinzand ca 10 dintre drepturi de autor apartin de drept Apple, in urma colaborarii celor doua companii in anii ’90.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri