Google a trimis Comisiei Europene o scrisoare cu propuneri, pentru inchiderea unei investigatii in care operatorul celui mai utilizat motor de cautare la nivel mondial este acuzat de discriminarea companiilor concurente, relateaza Bloomberg.
Oferta Google se refera la patru domenii care au provocat ingrijorarea Comisiei Europene, se arata intr-un comunicat al institutiei, care nu mentioneaza propunerile.

Scrisoarea a fost trimisa de presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, comisarului antitrust Joaquin Almunia.

In luna mai, Almunia a cerut Google sa faca o oferta pentru inchiderea investigatiei, scrie Mediafax.

Comisia Europeana este ingrijorata ca Google promoveaza propriile servicii specializate de cautare, copiaza informatiile companiilor concurente referitoare la calatorii si restaurante, iar acordurile cu dezvoltatorii de site-uri si aplicatii software ingradesc concurenta in industria de publicitate.

Almunia a declarat in iunie ca va trimite Google o plangere antitrust, care ar putea conduce la o amenda sau la limitarea comportamentului companiei, daca propunerile acesteia vor fi nesatisfacatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri