Oficialii New York City au inceput sa transforme cele 12.000 de cabine telefonice stradale in hotspot-uri ce ofera Internet wireless gratuit, asigurandu-se astfel ca telefoanele publice nu vor deveni “fosile”.
Fostul sef al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, spunea la finalul lui 2009 ca, desi nu simte ca Romtelecom ar avea un serviciu fara potential, care sa nu ii placa, ar putea mentiona ca nisa neprofitabila si care intra intr-un con de umbra “nisa telefoniei publice”.

Penetrarea noilor tehnologii, smartphone-urilor, Internetului mobil, face din telefonia publica un segment vetust pe care americanii s-au hotarat sa-l renasca.

Astfel, Departamentul de Tehnologie si Telecomunicatii (DTT) din New York investeste activ in transformarea cabinelor telefonice in rutere WiFi care sunt atasate deasupra telefoanelor. Primele zece cabine au fost deja transformate, oferint Internet gratuit in respectivele zone din Manhattan, Brooklyn si Queens.

Pentru a-si acoperi costurile, DTT a incheiat parteneriat cu doua companii de advertising care plaseaza publicitate la respectivele cabine telefonice. Astfel, Van Wagner si Titan au absorbit costurile proiectului, inclusiv instalarea, managementul si serviciile suplimentare adresate clientilor, scrie ABCNews.

Telefoanele publice nu vor disparea ci, pur si simplu, li se vor adauga capacitati WiFi.

Sursa foto: AndroidCommunity

Considerati ca cel putin in marile orase ale Romaniei s-ar putea realiza un astfel de proiect? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri