Grupul Microsoft ar putea fi din nou anchetat de Comisia Europeana (CE), ca urmare a unor sesizari ca nu ofera consumatorilor posibilitatea de a alege browser-ul de internet, asa cum prevedea un acord incheiat cu autoritatile de reglementare europene in 2009, potrivit Bloomberg, informeaza Mediafax.
Grupul american Microsoft si-a cerut scuze si a precizat ca o "eroare tehnica" a impiedicat livrarea catre 28 de milioane de PC-uri a unui soft care asigura optiunea convenita cu executivul comunitar. Acordul cu UE prevede afisarea unei ferestre care sa ofere posibilitatea alegerii browserului la calculatoarele din Europa cu sistem de operare Windows si browser Internet Explorer prestabilit.

"Nu ne-am indeplinit corespunzator datoria de a remedia aceasta problema. Vom lua masuri imediate pentru a remedia. Regretam ca aceasta eroare a avut loc si ne cerem scuze", se arata intr-un comunicat Microsoft.

Comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia, a declarat ca autoritatile de reglementare au primit plangeri ca Microsoft ar fi indus in eroare UE in privinta asigurarii optiunii de alegere a browser-ului.
Microsoft a primit amenzi de 1,68 miliarde de euro de la UE in anchete antitrust vechi de un deceniu. Grupul a acceptat intr-o intelegere din 2009 sa ofere acces si browser-elor concurentilor.

"Am avut incredere ca informarile grupului erau corecte. Se pare ca nu a fost cazul, asa ca am luat imediat masuri", a spus Almunia.

Microsoft poate incasa o amenda de pana la 10% din venitul anual pentru incalcarea termenilor acordului. In anul fiscal 2011, incheiat la jumatatea anului trecut, Microsoft a avut venituri record de aproape 70 de miliarde de dolari. Pentru primele noua luni ale anului fiscal 2012, incheiate la 31 martie, Microsoft a raportat venituri in urcare cu 6%, la 55,6 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri