F64 Studio, cel mai mare retailer specializat in echipamente foto-video de pe piata locala, vrea sa se extinda cu sase magazine in cursul anului viitor, a declarat pentru wall-street.ro, Marian Alecsiu, cofondator si director general al companiei.
Cele sase magazine ar urma sa fie deschise in orasele mari din provincie, primul showroom urmand sa fie inaugurat la inceputul anului viitor. Planurile de extindere nu sunt finalizate inca, si, de aceea, conducerea F64 nu a oferit detalii despre suprafata pe care o vor avea magazinele sau orasele in care vor fi acestea.

Investitia intr-un magazin ar urma sa fie in jurul a 200.000 de euro (100.000 de euro fiind doar stocul), deci suma necesara pentru deschiderea a sase unitati ar fi de cel putin 1,2 milioane de euro. Banii ar urma sa fie alocati din resursele retailerului, managementul nedorind sa apeleze la banci pentru a-si finanta cresterea.

"Cea mai mare realizare a noastra este ca nu ne-am imprumutat pentru showroomul deschis anul trecut", adauga Marian Alecsiu (44 de ani), cel care a pus in 2001 bazele F64 Studio impreuna cu Daniela Becheru (44 de ani).

Compania va angaja intre 30-50 de persoane pentru a posturi de consultanti in vanzari in aceste magazine. F64 Studio are o medie de varsta de 27 de ani, fiecare angajat nou participa la trei luni de training.

“Daca un credit la banca putem sa obtinem oricand, in schimb, sa gasim oamenii pe care ni-i dorim este foarte complicat”, explica Alecsiu.

Vor sa creasca pana la aproape 20 mil. euro anul acesta

Extinderea in provincie ar veni dupa ce in octombrie anul trecut F64 a deschis in apropiere de Piata Unirii din Capitala un showroom de 1.300 de metri patrati, acesta fiind cel mai mare magazin foto-video din Sud-Estul Europei. In magazinul in care intra lunar intre 10-15.000 de persoane sunt expuse in jur de 9.000 de produse, investitia in stoc ridicandu-se la circa un milion de euro. De asemenea, aici lucreaza 48 de oameni.

Marian Alecsiu nu a precizat valoarea la care s-au ridicat vanzarile magazinului in primul semestru din an, dar a precizat ca intre ianuarie si iunie afacerile companiei au crescut cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut, majorarea datorandu-se showroomului de pe Bulevardul Unirii.

“Vanzarile online s-ar apropia de zero daca nu ar fi showroomul. Magazinul este motorul afacerii”, a spus managerul intrebat despre cat inseamna site-ul F64 in cifra de afaceri a companiei.

F64 Studio a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 14,5 milioane de euro si un profit net de aproximativ un milion de euro, conform Ministerului de Finante. Marian Alecsiu isi doreste ca businessul sa creasca cu 36,3% anul acesta, pana la aproximativ 19,7 milioane de euro, pentru a putea sustine cresterea planificata pentru anul viitor.

Compania fondata in 2001 este detinuta in proportii egale de catre Daniela Dorina Becheru si Marian Dan Alecsiu, conform datelor de la Registrul Comertului.

Retailerul specializat in echipamente foto-video este cel mai mare jucator pe o piata foto estimata sa ajunga anul acesta la circa 300.000 de unitati, comparativ cu in jur de 250.000 de exemplare in 2011. In general, 10% din vanzarile in volum sunt reprezentate de camerele foto DSLR, iar restul de aparate compacte, adica produse care costa mai putin de 100-150 de euro. In cazul F64 Studio, procentajul este invers, aproximativ 80% din vanzarile companiei fiind reprezentate de camerele foto DSLR.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri