Dinu Lazar, fotograf roman recunoscut pe plan mondial, estimeaza ca in circa 8 ani “era DSLR-urilor” va apune, aparatele mecanice urmand a fi inlocuite, treptat, de aparate foto mirorless. Afirmatia a fost facuta in cadrul evenimentului de prezentare a noii camere Canon EOS M, ce incorporeaza noua tehnologie fara oglinzi cu ecran tactil.
“Aparatul foto mirorless Canon ce urmeaza a fi lansat in a doua jumatate a lunii septembrie reprezinta o alternativa mai usoara si mai fiabila aparatelor foto DSLR. Pe aceasta fundatie se va cladi «revolutia aparatelor foto»”, considera oficialii Canon.

Noul Canon EOS M are ecran tactil de 3 inci, 18 MP, ISO 100-25.600, mod HDR si alte facilitati disponibile in aparatele foto DSLR. Pretul acestuia se va ridica la circa 800 de euro pe piata locala, conform oficialilor companiei, nefiind inca clar ce va contine pachetul de baza. “Cel mai probabil va contine si obiectivul de 22 mm”, spun reprezentantii companiei care subliniaza ca vor accepta precomenzi de la finalul lunii august, cand vor fi stabilite toate amanuntele privind pretul si continutul pachetului.

Aparatul permite montarea pe body-ul de mici dimensiuni a oricaror obiective Canon pentru DSLR-uri. Oficialii companiei subliniaza ca noul aparat nu va canibaliza sub nicio forma vanzarea de aparate foto DSLR, fiind o gama diferita, desi incorporeaza tehnologii avansate.

Concurentul Sony este lider de piata pe acest segment conform propriilor declaratii de la finalul anului trecut. “Sony se bazeaza pe tehnologia mirorless, unde detinem in prezent 60% dintr-o piata, intr-adevar, inca mica, dar care creste. Piata mirorless din Romania reprezinta circa 10% din total”, conform lui Tomohiro Nakashima, country manager Sony Romania si Bulgaria al companiei nipone.

Producatorul a lansat primele camere mirorless cu aproape un an inainte de anuntul Canon. Oficialii companiei anterior amintite nu au dorit sa comenteze asupra concurentei spunand ca “cel mai bun judecator este chiar clientul – asteptam sa testati camera Canon EOS M si sa va exprimati chiar dumneavoastra parerea”.

Canon isi mentine estimarile anterioare care indica cresterea cifrei de afaceri pe anul curent cu 25% in Romania si o evolutie de 20-25% pe segmentul DSLR, crestere superioara evolutiei pe segmentul aparatelor foto compacte.

Principalii jucatori pe piata aparatelor foto din Romania sunt Nikon, Canon, Sony, Panasonic si Olympus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri