Alcatel Romania a devenit, incepand cu luna aprilie, Centru de Coordonare Regionala pentru Sud-Estul Europei, pentru compania de comunicatii, a anuntat joi, presedintele-director general al Alcatel Romania, Dan Bedros, transmite Rompres.

Cu acest prilej, directorul Alcatel pentru Romania a devenit director regional pentru Slovenia, Croatia, Serbia si Muntenegru, Macedonia, Albania, Cipru, Grecia si Bulgaria.

"In urmatorii zece ani, in zona noastra vom inregistra unul dintre cele mai ridicate ritmuri de crestere economica si progresul tehnologic cel mai spectaculos din Europa; tarile din regiune, ca si Romania, au avantajul ca pot alege cele mai avansate tehnologii disponibile pe piata, in acest moment, respectiv broadband, 3G, IPTV, NGN", a precizat Bedros, in cadrul conferintei.

De asemenea, directorul companiei s-a referit la atu-urile pe care le are Romania in regiune, respectiv pozitia geografica, cresterea economica, gradul ridicat de educatie a populatiei, precum si orientarea catre cunoasterea unui numar mai mare de limbi straine.

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a felicitat compania Alcatel pentru decizia de a plasa acest centru in Romania, subliniind importanta faptului ca Romania poate atrage asemenea investitii in domenii cu valoare adaugata mare. De asemenea, mesajul ministrului se refera la potentialul uman important de care dispune Romania, precum si la consecintele benefice pentru economia romaneasca.

Pentru sfarsitul lui 2006, Bedros a prognozat, pe plan regional, o cifra de afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro, respectiv de 500 de milioane de euro, in urmatorii doi ani.

Alcatel opereaza in peste 130 de tari, inregistrand, in 2005, vanzari de 13,1 miliarde de euro. Alcatel Romania a fost infiintata in 1991 si a realizat, in 15 ani de activitate, o cifra de afaceri de peste 1,5 miliarde de euro. in 2005, vanzarile diviziei romanesti Alcatel au inregistrat peste 150 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Pranz cu Adriana Tanasoiu, vedeta din spatele cortinei bursei
Setari Cookie-uri