Apple se pregateste sa lanseze pe 12 septembrie noua versiune a iPhone, care marcheaza o schimbare generala de design a smartphone-ului, cel mai bine vandut produs al companiei americane, au declarat doua surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Sursele au cerut sa nu fie identificate intrucat nu a fost inca fãcut un anunt oficial.
Noul iPhone va fi mai subtire si va avea un ecran mai mare. Smartphone-ul va functiona mai bine pe retelele rapide pe care le dezvolta unii operatori, precum Verizon Wireless si AT&T in SUA, considera analisti printre care Gene Munster, de la firma Piper Jaffray Cos, conform Mediafax.

Schimbarea de design va fi prima de la introducerea in 2010 a iPhone 4. Versiunea imbunatatita introdusa anul trecut, 4S, arata la fel ca cea precedenta.

Asteptarea pentru lansarea noului iPhone a cauzat o scadere a vanzarilor pentru actualele modele, iar Apple a ratat estimarile analistilor pentru profit si vanzari in trimestrul al doilea. Vanzarile iPhone au adus 46% din veniturile Apple in acest interval.

Compania americana se lupta cu Samsung, din Coreea de Sud, pentru suprematie pe piata globala de 219,1 miliarde de doolari a smartphone-urilor. In timp ce strategia Apple a fost de a introduce pe piata cate un singur model de smartphone in fiecare an, Samsung a devenit lider al pietei lansand o gma larga de dispozitive anual, de diferite marimi si preturi.

Cofondatorul Apple Steve Jobs a lucrat la noua versiune a iPhone inainte de decesul din octombrie anul trecut, a declarat in mai o persoana familiara situatiei.

Apple este compania cu cea mai ridicata valoare de piata din lume, de circa 550 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri