Solid lanseaza un motor de stocare open-source pentru MySQL

Solid Information Technology Inc., producator de baze de date embedded larg utilizate in echipamentele de telecomunicatii, a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o versiune open-source a motorului sau de stocare de baza, care va fi compatibila cu populara baza de date MySQL.

Saptamana viitoare, compania va oferi pentru download un pototip a online transaction processing storage engine, soldiDB. Lansarea coincide cu inceperea comferintei anuale a utilizatorilor MySQL, ce se desfasoara in Santa Clara, Calif.

Pana acum, solidDB a fost utilizata de mai mult de 3 milioane de ori. Cel mai mult a fost incorporata in hardware telecom si de retea ale unor companii precum Siemens AG, Nortel Networks Corp. si Cisco Systems Inc., precum si un software-ul de monitorizare OpenView de la Hewlett-Packard. Software-ul este folosit de 120 de clienti enterprise, printre care si companii financiare care utilizeaza solidDB pentru gestionarea datelor tranzactiilor online.

Populara baza de date open-source MySQL permite utilizatorilor sa aleaga diferite metode pentru stocare a datelor. MyISAM este motorul de stocare din oficiu, dar multi utiliztaori aleg sa utilizeze alt motor, InnoDB, care este mult mai stabil si mai rapid pentru multe scenarii.
Compania producatoare a InnoDB, Innobase OY Inc., a fost achizitionata anul trecut de Oracle. Aceasta tranzactie a generat teama ca Oracle ar putea utiliza parteneriatul pentru tehnologia InnoDB pentru a face rau MySQL. Acest lucru nu s-a intamplat, desi Oracle a incercat fara succes sa cumpere MySQL.

La inceputul lunii aprilie, MySQL si-a reinnoit contractul cu Oracle pentru a continua suportul pentru InnoDB, desi isi dezvolta propriul motor de stocare.

Compania Solid sustine ca SolidDB este mai bun decat InnoDB.
"InnoDB este un produs bun, dar a fost in general testat doar pe servere Web. SolidDB a fost insa testat pe medii mission-critical", a declarat compania.

Solid va lansa o versiune beta a codului sursa a solidDB Storage Engine sub GNU Public License in iulie. Software-ul este programat pentru lansare finala in al patrulea trimestru.

In cadrul conferintei MySQL, compania va dezvalui preturile pentru serviciile de suport comercial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri